Zaštita ptica-rezerv

Ultrasonični uređaji

 Mega Blaster PRO

golub zastita8

Aparat je najmoćniji zvučni rasterivač ptica, koristi uznemiravajuće zvuke ptica grabljivica i ranjenih ptica da stvori zonu opasnosti na području koje se želi zaštiti od ptica. Aparat je vodootporan i namenjen je za spoljnu upotrebu. Pokriva ogromnu površinu od oko 12 hektara. Izlazna jačina zvuka je oko 125 db.

BroadBand PRO 

 golub zastita9Reč je o aparatu koji kombinuje zvučne i ultrazvučne talase za rasterivanje ptica. Zvučni i ultrazvučni talasi zbunjuju, dezorijentišu i zastrašuju ptice držeći ih dalje od prostora na kom deluje. Namenjen je za spoljnu i unutrašnju upotrebu tj. za zatvorene, poluzatvorene objekte i otvorene površine.

Super BirdXPeller PRO

golub zastita10

Ovaj aparat je zvučni rasterivač ptica koji emituje snimljene zvuke povređenih ptica i ptica grabljivica koje plaše, zbunjuju i dezorijentišu ptice štetočine na površini do 2.5 hektara. Zvučni rasterivač ptica je bezbedan, humani i ekološki način zaštite od ptica.

BirdBLazer

golub zastita14

Ovaj aparat ima primenu u velikim privrednim i životnim postrojenjima kao što su skladišta, sportske hale, garaže i autoperionice, tuneli, avio hangari, splavovi i slično.  Laserski rasterivač ptica koji koristi fat-beam (više vidljivih snopova svetlosti) za rasterivanje ptica. Preporučuje se za upotrebu u zatvorenom ili polu-zatvorenom prostoru.

QuadBlaster QB-4

 golub zastita15Ultrazvučni talasi u ovom aparatu su podešeni tako da zbune, dezorijentišu i zastraše nepoželjne ptice. U sebi ima ugrađena 4 zvučnika koji emituju zvuk visoke frekvencije za rasterivanje ptica. Namenjen je za upotrebu u zatvorenim i polu zatvorenim prostorima.

BIRD-AWAY LS-987BF

golub zastita18

Aparat je rasterivač ptica dizajniran j po najsavremenijem konceptu sa PIR (Pasivni IR detector pokreta) koji štiti 3-dimenzionalnu površinu, levkastog oblika od 70 stepeni veličine luka na distance od 12 m., što prosečno iznosi oko 85 m2. Kada detektuje pokret, Bird-Away aktivira sensor, koji simultano emituje svetlo preko bljeskalice i ultra-zvučne talase na frekvenciji od 17,000 Hz – 24,000 Hz. Neželjene ptice će se uplašiti i pobeći.

Bird Squawker

Bird Squawker

Uređaj radi po principu zvučnog zastrašivanja ptica. Rasteruje golubove, laste, vrane, čvorke, guske i galebove.

Solarni rasterivač ptica

solar bird_repeller

Pokriva 150 m2. Koristi dve frekvencije od 20-40Khz & 40-60Khz. Radi na solarnu energiju i sadrži svoju bateriju. Sadrži ultrazvučni tranzmiter.

Ostali uređaji

Automatski plinski top

golub zastita19

Aparat uz pomoć TNG-a proizvodi eksploziju jačine 119 db. Ima mogućnost podešavanja vremenskog intervala pucnja. Rasteruje ptice i divlje životinje sa prostora koji želite da zaštitite. Koristi klasičnu plinsku bocu i napaja se pomoću akumulatorske baterije jačine 7Ah.

Mehanička zaštita

Šiljci za zaštitu od golubova

bird-spikesŠiljci za ptice su veoma čest proizvod za odbranu od golubova u svetu I u domaćem okruženju. Ovi proizvodi su se pokazali najbolje na mestima gde se golubovi gnezde ili sklanjaju da prenoće. Iglice za ptice su efektan i human način da se golubovi, ali i drugre vrste ptica kao što su vrapci, svrake, vrane spreče da sleću na ravne površine kao što su krovovi, simsovi, terase, klima uređaji. Tehnologija je veoma jednostavna i 100% efikasna zaštita, pticama ne dozvoljava sletanje na te površine, a ne povređuje ih. Lako se postavljaju kako na ravnim tako i na zakrivljenim površinama.

Mreža

2013-11-5_mreza_za_zastitu_od_pticaOva mehanička zaštita je širine oko 3 cm i stvara barijeru izmedju golubova i mesta na kojima borave. Mreža za golubove u potpunosti onemogućava pristup mestu na kome se gnezde, što što primorava golubove da traže druge lokacije. Koristi za zaštitu balkona, lođa, nadstrešnica, prozora, klima komora, bašta, drveća i dr. Gotovo je neprimetna kada se postavi. Mreža je napravljena od 100% Polipropilena (PP) koji je UV tretiran sa vekom trajanja od 7 godina.

Zaštita u vidu gela

Bird Proof Gel

golub zastita3

Netoksičan , lepljiv i neprijatan gel ne šteti pticama, jednostavno im stvara neprijatan osećaj lepljenja nogu za površinu koja je tertirana gelom. Može se koristiti na svim površinama gde ne želite da ptice sleću. Gel Gel je diskretan skoro nevidljiv i idealan za sve površine.

B-ST rasterivač golubova

bst_1

B-ST rasterivač golubova je inovativni sistem kontrole ptica, siguran za upotrebu i za ljude i za ptice.

Strašila

Terror Eyes 

golub zastita4

Terror Eyes je jednostavno i isplativo rešenje za rasterivanje ptica sa kuća, bašta, poljoprivrednih polja, ambara, štala, vinograda, garaža, hangara, marina, pristaništa, skladišta je strašilo za rasterivanje ptica sa zastrašujućim 3D očima na balonu. Oči na Terror Eyes-u su holografske, stvarajući iluziju ptice grabljivice u napadu. Svetle boje i karakteristični pogled i usta Terror Eyes-a imitiraju prirodne predatore.

Baloni strašila 

baloni

Strašila imaju upadljive oči i velika usta koja podsećaju na grabljivice i namenjenni su za plašenje  jata ptica, kojima smeta svetlucavost i neobičan dizajn. Klaćenje i okretanje strašila prilikom najblažeg vetra simulira pticu predatora koja plaši ptice. Baloni su dizajnirani u tri boje.

Reflektujuće sove protiv ptica

Bird-Scared-Reflective-Hanging-Owl-Deterrent-Reflective-Owl-Keeps-All-Birds-Away-from-Your-Property-2.jpg_640x640

Sove se koriste kao strašilo i pored oblika teraju ptice dodatno reflektujući svetlost.

Pauk strašilo protiv ptica

pauk strasilo protiv pticaOvo strašilo protiv ptica koristi vetar kao pokretač, ima lagane polikarbonantne žice i time sprečava pticama pristup i drži ih podalje od zaštićenog mesta. Postoje nekoliko veličina.

Tečna netoksična sredsva za zaštitu

Bird Stop

golub zastita6

Ova tečnost za zaštitu od ptica je organskog porekla. Osnovni sastojak je Metil Anthranilat, ekstrakt grožđa. Proizvod se koristi da odvrati ptice da se hrane plodovima sa drveća ili žitarica. Takođe odvraća ptice da piju vodu i da se kupaju u fontanama i bazenima. Odvraća ptice od naseljavanja travnatih terena i građevinskih objekata. Koristi se za zaštitu travnjaka, spoljnih delova fasade, fontana, bazena, voćnjaka, vinograda, polja žitarica i slično.

BirdXPeller PRO

golub zastita11

Ovaj zvučni rasterivač ptica emituje snimljene prirodne zvukove ptica grabljivica, ranjenih ptica i ptica u nevolji, da uplaši, zbuni i dezorijentiše ptice štetočine na području na kom deluje. BirdXPeller PRO je bezbedan, humani, ekološki način da se rešite ptica na otvorenom prostoru. BirdXPeller PRO koristi visoko definisane digitalne snimke. Prilagodljiva podešavanja omogućavaju lako korišćenje aparata koji pokriva površinu od oko 4000 m2.

SONIČNI TERAČ PTICA LS-2001

golub zastita12

Po prirodnim zakonima izvesne grabljive vrste hrane se ostalim vrstama. Među pticama to su familija jastrebova, orlova i sova, koji su najizrazitiji predstavnici ptica grabljivica. Većina njih napada i hrani se pacovima, miševima, zečevima, pticama i ostalim kičmenjacima. Koristeći ovu prirodnu težnju, SONIČNI TERAČ PTICA emituje zvukove grabljivica i to orlova, sokolova, jastrebova i familije sova i na taj način plaši ptice kao što su vrapci, svrake i vrane, golubovi, čvorci i ostale. Ovaj humani i ekološki čist metod rešiće probleme koje imate sa pticama bez povređivanja životinja i bilo koje prirodne vrste. Pored toga, oteraće i poljske miševe i zečeve.

Ultrason X

golub zastita13

Specifičnost ovog aparata je činjenica da je reč o pprvom ultrazvučnom rasterivaču specijalno dizajniranom za zatvorene, polu-zatvorene i otvorene prostore. Ultrazvuk je gotovo nečujan za ljude, tako da može efikasno da otera ptice pritom ne smetajući ljudima u njegovoj blizini. Većina ultrazvučnih aparata radi samo u zatvorenim prostorima, dok je Ultrason X dovoljno snažan i za upotrebu u polu-zatvorenom i otvorenom prostoru.

BIRD REPELLER TD 4b / TD 3B

golub zastita17

Ptice predstavljaju veliki problem za avijaciju, energetske izvore, poljoprivredu, fabrike itd.golub zastita16 Nakon dugogodišnjeg istraživanja, proizvedeni su razni ultrazvučni aparati, koji rešavaju problem štetnog uticaja ptica za ljude. Uz pomoć stručnjaka za ptice, utvrđena je optimalna ultrazvučna frekfencija koja rasteruje ptice.
Uređaj se može koristiti na aerodromima, kod energetskih izvora, u poljoprivredi, kod uzgoja riba, u skladištima, fabrikama, kod zaštite kulturnih relikvija itd. Napajanja mogu biti električna i solarna.

BirdGard

Electronic-Bird-Control_Bird-Gard-Pro_002

Zvučni rasterivač ptica pokriva do 40 ari. Menja frekvencije od 2,000 – 10,000 Hz. Pogodan je za korišćenje u baštama, dvorištima, bazenima, na brodovima.

Zon Gun

zone gun

Automatski propanski terač ptica. Koristi eksploziju kao način rasterivanja ptica na poljima, voćnjacima, ribnjacima i slično.

Prika trake protiv ptica

prika traka protiv ptica i macaka

Izuzetno efikasne trake koje ne dozvoljavaju pticama da slete, čak ni mačkama i drugim neželjenim gostima. Izrađeno je od tvrde plastike. Svaka traka je  4.5cm široka i 50cm dugačka.

Žice protiv ptica

zica protiv ptica

Žice protiv ptica se koriste za grede, stubove i sličan prostor.

Elektro-traka

shock tapeElektro traka je samolepljiva traka širine 4,5 cm, otporna je na sve vremenske
uslove, u sebi ima ugradjene dve pljosnate aluminijumske žice. Traka se lako postavlja zbog velike elastičnosti, i povezuje se na električno napajanje. Elektro napajanje šalje električne impulse svakih 1-2 sekunde, sto osigurava da neće doći do varničenja i mogućnosti zapaljenja. Peckanje strujom je dovoljno jako da otera pticu , a da je pritom ne povredi. Kada se postavi prakticno je nevidljiva. Moze se postaviti na bilo koju povrsinu: beton, metal, drvo, PVC, mermer, plastika, kamen.

Vatreni gel

vatreni gel

Ovaj gel ne ubija, ne hvata i ne povređuje ptice. Ne škodi i zdravstveno je bezbedan, jer sadrži aktivne sastojke koji se koriste u ljudskoj ishrani. Napravljen tako da mu ptice neće prilaziti blizu, jer se od njega odbijaju ultraljubičasti zraci, tako da pticama izgleda kao vatra. Vizuelnim efektima rasterivanja dodati su sastojci koji se koriste u ishrani, tako da pticama daje neprijatan miris.

Plastične imitacije grabljivica

flying-falcon-decoy-bird-scarer-stv971--90-p

Postoje razne plastične imitacije ptica grabljivica, samom pojavom zastrašuju golubove, vrane, laste, vrapce i ostale ptice.

Traka za plašenje ptica

Irri-Tape®
 Traka sa odsjajem rasteruje ptice, ako i sa zvucima koje pravi kada duva vetar. Ovo je jednostavan i efikasan način rasterivanja ptica.

Flock off farba za rasterivanje ptica

flock offFarba se koristi za odbijanje ptica na prostorima kao što su ivice, pragovi, stubovi, krovne grede, reklamni znakovi, statue, turbine, tornjevi, solarne ploče. Napravljena od komponenta koje reflektuju ultraljubičaste zrake i na taj način zbunjuje i odbija ptice.

Reflektujuće vetrenjače za plašenje ptica 

mini vetrenjaca protiv ptica

Ova metoda koristi vetar kao energiju za pokretanje reflektujućih kapica.

Prskalica protiv ptica

prskalica protiv pticaPrskalica protiv ptica koristi vodu i prska je oko sebe sprečavajući pticama da slete na zaštićeni prostor.

4 The Bird: Tečnost za rasterivanje ptica

golub zastita7

Ne dozvolite pticama da se gnezde i sleću na bilo koju površinu. 4 The Bird koristi se na drveću, žbunju, vinovoj lozi, gredama itd. Nanosi se prskalicom ili četkom za farbanje. U pitanju je ne-toksična, lepljiva tečnost koja čini tretiranu površinu lepljivom i neprijatnom za ptice. Upotrebljava se direktno na površinu.