Prirodna zaštita od guštera

Najekonomičniji način zaštite od guštera dolazi iz vaše kuhinje.

Napravite sami:

Ljuske od jaja

prirodna zaštita od guštera

Ovo je starinski metod teranja guštera. Gušteri se sklanjaju od mirisa jaja. Dovoljno je da ljuske od jaja postavite po kući blizu vrata ili prozora kuda oni obično ulaze.

Beli luk i crni luk

prirodna zaštita od gušteraOvo povrće smeta gušterima, može se zakačiti oko kuće ili u čenovima ih držati blizu prozora i vrata. Takođe možete napraviti i sprej i poprskati njime oko kuće.

 

Biber sprej

prirodna zaštita od gušteraPomešati vodu sa crnim mlevenim biberom i mlevenom paprikom i promućkati dobro. Poprskati ovim rastvorom oko kuće i gušteri će bežati od ovog mirisa.

 

Hladna voda

Gušteri su veoma osetljivi na temperaturu, postaju nepokretni kada osete naglu promenu temperature. Kada vidite guštera na zidu, odmah ga poprskajte hladnom vodom – i dok je u šoku uzmite ga i iznesite ga napolju.

Perje ptice

Ptice su prirodni neprijatelji guštera. Kada gušteri vide okačeno perje, uplašiće se i otići, misleći da ima ptica u blizini. Ovo je efikasan metod za teranje guštera.

 

Mačka

Mačka je ipak najbolja metoda za rasterivanje guštera.

 

Kupite:

BuyBlocker 

BuyBlocker potpuno prirodan repelent. Siguran je za upotrebu. Sadrži sastojke koji su veoma neprijatni gušterima. Ovaj preparat ne škodi gušterima već ih prirodno rasteruje. Dugotrajan je, biorazgradiv, lak za upotrebu