Golubovi zaštita

Zaštita od golubova

Iskustva:zastita5problemi5opste5 Kako se svet bori protiv golubova

Venecija je grad sa najvećim brojem golubova u kome na jednog stanovnika dolazi jedan golub. Legenda kaže da su se ove ptice  u lagunu naselile  nakon što je izvesna duždeva žena dobila originalan poklon, goluba i golubicu, da joj prave društvo tokom dugih odsustava muža.

Jedan od  sistema koji za cilj ima zastrašivanje golubova je reflektor za ptice koji veoma efikasno, vizuelno odvraća ptice od nadletanja željenih teritorija. Uređaj koristi sunčevu svetlost i vetar kako bi se u toku dana stalno reflektovala svetlost koja uznemirava ptice. Može da se pričvrsti za bilo koju podlogu, a za maksimalan efekat, potrebno je instalirati uređaj na svakih 50 do 60 metara. (video)

siljak protiv pticaŠiljci za ptice su efektan i human način da golubove, vrapce, svrake, vrane i druge neželjene ptice sprečite da sleću na ravne površine kao što su krovovi, simsovi, terase, klima uređaji. Tehnologija je veoma jednostavna i 100% efikasna zaštita od golubova i drugih ptica, ne dozvoljava sletanje na te površine, a ne povređuje ih. Primer postavljenih šiljaka možete videti ovde.

Nekadašnja atrakcija hranjenja golubova na trgu Sveti Marko zabranjena  je zakonom  iz 2008. godine. Od tada nije dozvoljena prodaja semenki i druge hrane za golubove. Pored zakona, u gradu su na svim zgradama, balkonima, stubovima postavljene iglice za zaštitu od golubova i drugih ptica. Grad Venecija poziva na saradnju svoje građane da prijave mesta na kojima su se golubovi namnožili, a jedna od ideja kojom bi se kontrolisalo razmnožavanje jeste da se u hranu dodaježu medikamenti koji bi sterilisali ptice.

Laserski rasterivač ptica INDOOR koristi fat-beam (više vidljivih snopova svetlosti) za bezbedno plašenje svih vrsti ptica (golubova, vrabaca, vrana, svraka, lasti i dr.).Višebojni laseri (2 boje) će zbuniti nepoželjne ptice. Laseri stalno menjaju obrazce i lokaciju za sprečavanje aklimatizacije. Radi danju i noću. Pokriva do 900 m2.Primena laserskog rasterivača je uglavnom na zatvorenom i poluzatvorenom terenu kao što su fabrike, skladišta, luke, tuneli sportski tereni, parkovi, parking prostori, hangari, silosi, štale i arene. (video)

U Londonu su česti natpisi na kojima se ljubazno moli da se golubovi ne hrane. Pored iglica, mreža i drugih sistema ekološke zaštite,  u primeni je i metod rasterivanja golubova  pomoću jastrebova i sokolova! Ove ptice su njihovi prirordni neprijatelji koji su obučeni da ih rasteraju i  uplaše, a ne unište. Ovakav  vid zaštite od golubova preporučuje se za stadione, univerzitete i druge velike površine.

U 14. arondismanu u Parizu 2008. Godine postavljene su kontraceptivne kuće za golubove. Sistem funkcioniše sledeći prirodnu potrebu golubova da na istom ležu jaja. Kada se to desi, zaposleni sterilišu jaja tako što ih doslovno  protresu, nakon čega golubica odbija da leži na njima. Zaposleni čiste ove objekte, pa je i prljavštine manje.

Pitate se kako oterati golubove?

KAKO SE ZAŠTITITI?

         
                   
*Kontakt telefon: 011/21-23-173*E-mail: institut@ekozastite.com Za sva dodatna pitanja i informacije, možete nas kontaktirati putem naše E-mail adrese institut@ekozastite.com ili pozivom na
Divljač Naziv divlje životinje koristi se u pravilu za životinje koje žive u svom prirodnom staništu, podalje od čoveka. To
               
Glodari su najveći red sisara. Postoji oko 2.270 vrsta, što čini oko 42% svih vrsta sisara. Žive širom sveta u raznovrsnim
Ptice Na svetu postoji preko deset hiljada vrsti ptica. Ptice, iako su nam korisne u većini slučajeva, mogu nam napraviti i