Kako oterati muve?

Ekološka zaštita od muva

zastita od muvaHigijena

Vlaga je pogodan faktor u razmnožavanju muva, zbog čega je važno isušiti sve površine pogodne za razvoj larvi. Zatim, važno je  i ukloniti smeće životinjskog i ljudskog porekla koje je pogodno za ishranu odraslih jedinki.  Kante i kontejnere treba držati čistim i čvrsto zatvorene poklopcima.

Muve privlače mirisi. Potrebno je ukloniti sav otpad iz dvorišta ili bašti, posebno  izmet ljubimaca na kojima rado polažu jaja zbog sadržaja vlage.

zastita od muvaČim muva prepoznatljivo trlja noge, to je znak da uklanja otpad sa ekstremiteta. Među tim česticama nalaze se i bakterije od kojih određene izazivaju tifusnu groznicu, tuberkulozu ili difteriju.

Ukoliko sleti na hranu ili pribor za jelo, ljudi se mogu zaraziti mikroorganizmima zastita od muva koji izazivaju dijareju, meningitis, infekcije krvi. zaštita od muva

Odeljenja za poljoprivredu u SAD-u prikupljaju podatke prema kojima muve keti zagađuju ili unište poljoprivrednu proizvodnju  u vrendosti od 10 milijardi dolara.

Az elmélet elméletének szempontjából, az ID -Sondaggio felmérés alapvető szükségleteinek szempontjából, ez nagy előnye – egoja szexuális személyt választott)), és kamagra 100 ár volt az új, ragyogó friss öröm szükségessége. Nem volt olyan hely, ahol megszakította a vele való érintkezési ciklust, nem kezdődött el, nem alkoholos, nem nyújtotta be az felhalmozódott izgalmat, és egy területen oldott meg.

kako oterati muveMuve su najpoznatiji i najrasprostranjeniji insekti. Nastanjuju se u svim delovima sveta, sem na polovima Zemlje. Samo u Severnoj Americi postoji više od 16 000 muva! U našoj zemlji najbrojnija je domaća muva.

Ovi sitni insekti dugački su sedam milimetara (domaća muva) i veoma lagani, 70 jedinki muva teži svega jedan gram. Međutim, tako mala stvorenja prenose ozbiljne bolesti i nanose štetu ljudima u čijoj blizini žive zbog lako dostupne hrane.

Život domaće muve traje oko dva meseca u toku leta, a zimi mogu dakako oterati muve opstanu i do šest meseci, i to bez hrane. Hrane se doslovno svom vrstom hrane, otpacima, fekalijama, dlakama, lešinama. Usni aparat je jednostavan i čini ga sisaljka kojom poput levka uvlači hranu. Hranu natapaju enzimima koji je razlažu i tako rastopljenu je uvlače odn. jedu. Domaće muve ne grizu i ne bodu.

Imaju samo dva krila, zbog čega često sleću na površine. Noge i telo su im prekriveni dlačicama koje i same luče lepljivu tečnost, te se bakterije i virusi lako zadržavaju na njihovim telima. Zbog ovih razloga brzo i lako prenose mikroorganizme. Ukoliko samo jednom slete na hranu, preneće sve bakterije koje su pokupile.

U jednoj sekundi zamahnu krilima 200 puta, a za jedan sat mogu da prelete sedam kilometara.

Razmnožavaju se lako i brzo. Jedan par muva može da izlegne više od milion potomaka u toku nekoliko nedelja. Ženka polaže jaja od juna do oktobra šest puta u toku života i to između 100 i 150 komada. Nakon tri do pet dana izlećiće se insekti koji u reproduktivni čin stupaju već tri dana po dolasku na svet!