Mehanička zaštita od ptica

Mehanička zaštita

Ovo je najjednostavnija i jedna od jeftinijih varijanti za odbranu od ptica. Mreža, žica, trake i šiljci za ptice  su najsigurniji i najdugotrajniji način da zaustavite ptice od sletanja na prostor koji želite da zaštitite.

ŠILJCI ZA ZAŠTITU OD PTICA

ŠILJCI ZA ZAŠTITU OD PTICAsiljci za ptice su veoma čest proizvod za odbranu od golubova u svetu I u domaćem okruženju. Ovi proizvodi su se pokazali najbolje na mestima gde se golubovi gnezde ili sklanjaju da prenoće. Iglice za ptice su efektan i human način da se golubovi, ali i drugre vrste ptica kao što su vrapci, svrake, vrane spreče da sleću na ravne površine kao što su krovovi, simsovi, terase, klima uređaji. Tehnologija je veoma jednostavna i 100% efikasna zaštita, pticama ne dozvoljava sletanje na te površine, a ne povređuje ih. Lako se postavljaju kako na ravnim tako i na zakrivljenim površinama.

MREŽA

siljci za pticeMREŽA – Ova mehanička zaštita je širine oko 3 cm i stvara barijeru izmedju golubova i mesta na kojima borave. Ovaj vid zaštite u potpunosti onemogućava pristup mestu na kome se gnezde, što što primorava golubove da traže druge lokacije. Koristi za zaštitu balkona, lođa, nadstrešnica, prozora, klima komora, bašta, drveća i dr. Gotovo je neprimetna kada se postavi. Mreža je napravljena od 100% Polipropilena (PP) koji je UV tretiran sa vekom trajanja od 7 godina.

PRIKKA STRIPS / TRAKE PROTIV PTICA

prika traka protiv ptica i macaka

PRIKKA STRIPS / TRAKE PROTIV PTICA – Izuzetno efikasne trake koje ne dozvoljavaju pticama da slete, čak ni mačkama i drugim neželjenim gostima. Izrađeno je od tvrde plastike. Svaka traka je  4.5cm široka i 50cm dugačka. Traka ne povređuje životinje već im izaziva neprijatnost. Mogu se seći po potrebi i po dužini ukoliko su potrebne tanje trake. Veoma se lako montiraju pomoću lepka.

STRUNIČNA ZAŠTITA PROTIV PTICA 

zica protiv ptica

STRUNIČNA ZAŠTITA PROTIV PTICA se koristi za grede, stubove, ograde, gelendere i sličan prostor. Postavlja se od jednog do drugog kraja i povezuje sa struničnom žicom koja onemogućava sletanje pticama. Tehnika je lako prilagodljiva svim prostorima i potrebna je osnovna stručnost da se ova zaštita ugradi. Ova jeftinija varijanta protiv ptica efikasno štiti i ne dozvoljava pticama boravak na zaštićenom prostoru.

ELEKTRO TRAKA (ŠOK-TRAKA)

shock tapeELEKTRO TRAKA (ŠOK-TRAKA) je samolepljiva traka širine 4,5 cm, otporna je na sve vremenske uslove, u sebi ima ugradjene dve pljosnate aluminijumske žice. Traka se lako postavlja zbog velike elastičnosti, i povezuje se na električno napajanje. Elektro napajanje šalje električne impulse svakih 1-2 sekunde, sto osigurava da neće doći do varničenja i mogućnosti zapaljenja. Peckanje strujom je dovoljno jako da otera pticu , a da je pritom ne povredi. Kada se postavi prakticno je nevidljiva. Moze se postaviti na bilo koju povrsinu: beton, metal, drvo, PVC, mermer, plastika, kamen.