Mehanička zaštita od ptica

Mehanička zaštita

je najjednostavnija i jedna od jeftinijih varijanti za odbranu od ptica. Šiljci, mreža, žice i trake su najsigurniji i najdugotrajniji način da zaustavite ptice od sletanja na prostor koji želite da zaštitite.

ŠILJCI ZA ZAŠTITU OD PTICA

bird-spikesŠILJCI ZA ZAŠTITU OD PTICA su veoma čest proizvod za odbranu od golubova u svetu I u domaćem okruženju. Ovi proizvodi su se pokazali najbolje na mestima gde se golubovi gnezde ili sklanjaju da prenoće. Iglice za ptice su efektan i human način da se golubovi, ali i drugre vrste ptica kao što su vrapci, svrake, vrane spreče da sleću na ravne površine kao što su krovovi, simsovi, terase, klima uređaji. Tehnologija je veoma jednostavna i 100% efikasna zaštita, pticama ne dozvoljava sletanje na te površine, a ne povređuje ih. Lako se postavljaju kako na ravnim tako i na zakrivljenim površinama.

MREŽA

2013-11-5_mreza_za_zastitu_od_pticaMREŽA – Ova mehanička zaštita je širine oko 3 cm i stvara barijeru izmedju golubova i mesta na kojima borave. Mreža za golubove u potpunosti onemogućava pristup mestu na kome se gnezde, što što primorava golubove da traže druge lokacije. Koristi za zaštitu balkona, lođa, nadstrešnica, prozora, klima komora, bašta, drveća i dr. Gotovo je neprimetna kada se postavi. Mreža je napravljena od 100% Polipropilena (PP) koji je UV tretiran sa vekom trajanja od 7 godina.

PRIKKA STRIPS / TRAKE PROTIV PTICA

prika traka protiv ptica i macaka

PRIKKA STRIPS / TRAKE PROTIV PTICA – Izuzetno efikasne trake koje ne dozvoljavaju pticama da slete, čak ni mačkama i drugim neželjenim gostima. Izrađeno je od tvrde plastike. Svaka traka je  4.5cm široka i 50cm dugačka. Traka ne povređuje životinje već im izaziva neprijatnost. Mogu se seći po potrebi i po dužini ukoliko su potrebne tanje trake. Veoma se lako montiraju pomoću lepka.

STRUNIČNA ZAŠTITA PROTIV PTICA 

zica protiv ptica

STRUNIČNA ZAŠTITA PROTIV PTICA se koristi za grede, stubove, ograde, gelendere i sličan prostor. Postavlja se od jednog do drugog kraja i povezuje sa struničnom žicom koja onemogućava sletanje pticama. Tehnika je lako prilagodljiva svim prostorima i potrebna je osnovna stručnost da se ova zaštita ugradi. Ova jeftinija varijanta protiv ptica efikasno štiti i ne dozvoljava pticama boravak na zaštićenom prostoru.

ELEKTRO TRAKA (ŠOK-TRAKA)

shock tapeELEKTRO TRAKA (ŠOK-TRAKA) je samolepljiva traka širine 4,5 cm, otporna je na sve vremenske uslove, u sebi ima ugradjene dve pljosnate aluminijumske žice. Traka se lako postavlja zbog velike elastičnosti, i povezuje se na električno napajanje. Elektro napajanje šalje električne impulse svakih 1-2 sekunde, sto osigurava da neće doći do varničenja i mogućnosti zapaljenja. Peckanje strujom je dovoljno jako da otera pticu , a da je pritom ne povredi. Kada se postavi prakticno je nevidljiva. Moze se postaviti na bilo koju povrsinu: beton, metal, drvo, PVC, mermer, plastika, kamen.