Ultrazvučna i zvučna zaštita od ptica

Ultrazvučni uređaji

su pogodna rešenja za većinu prostora. Ultrazvuk na nečujan način rasteruje ptice, dok zvučni putem snimaka ptica grabljivica plaše ptice.

QUADBLASTER QB-4

QUADBLASTER QB-4 -Ultrazvučni talasi u ovom aparatu su podešeni tako da zbune, dezorijentišu i zastraše nepoželjne ptice. U sebi ima ugrađena 4 zvučnika koji emituju zvuk visoke frekvencije za rasterivanje ptica. Namenjen je za upotrebu u zatvorenim i polu zatvorenim prostorima. Preporučuje se za upotrebu u zatvorenom ili poluozatvorenom prostoru kao što su: skladišta, postrojenja, fabrike,hangari, železnički koloseci, splavovi, tuneli, podvožnjaci, sportske hale, ambari, skladišta zgrada, garaže i sl.

LS-928 ULTRA-DUET REPELLER

LS-928 ULTRA-DUET REPELLER Iz naše ponude bismo kao uređaj sa najboljim odnosom cene i učinkovitosti izdvojili naš novorazvijeni uređaj Ultra-Duet Repeller. Uređaj je višenamenski i kao takav predstavlja odlicno rešenje za svako domaćinstvo. On emituje ultrazvučne talase u dva različita zvuka istovremeno da otera i zadrži životinje dalje od vaše kuće, bašte, dvorišta. Uspešno Vas štiti od životinja i štetočina kao što su: miševi, pacovi , psi lutalice, mačke, veverice, slepi miševi, lisice, jeleni, ptice štetočine. Ultra-Duet Repeller rasterivač kontinuirano emituje auto-promenljivu i auto-prečišćenu frekvenviju od 20,000 Hz do 65,000 Hz, i tako prouzrokuje neprijatan boravak životinja-štetočina kako bi napustile zaštićeno područje.

BIRD-AWAY LS-987BF

BIRD-AWAY LS-987BF Aparat je rasterivač ptica dizajniran j po najsavremenijem konceptu sa PIR (Pasivni IR detector pokreta) koji štiti 3-dimenzionalnu površinu, levkastog oblika od 70 stepeni veličine luka na distance od 12 m., što prosečno iznosi oko 85 m2. Kada detektuje pokret, Bird-Away aktivira sensor, koji simultano emituje svetlo preko bljeskalice i ultra-zvučne talase na frekvenciji od 17,000 Hz – 24,000 Hz. Neželjene ptice će se uplašiti i pobeći.

SOLARNI RASTERIVAČ PTICA

solar bird_repeller

SOLARNI RASTERIVAČ PTICA – Pokriva 150 m2. Koristi dve frekvencije od 20-40Khz & 40-60Khz. Radi na solarnu energiju i sadrži svoju bateriju. Sadrži ultrazvučni tranzmiter. Lako se montira i održava. Rasteruje sve vrste ptica. Pogodan je za postavljanje na drveće, terase, ograde. Malih dimenzija i pogodan za kačenje za drveće, ograde ili postavljen na ravnu površinu. Idealan za bašte i za kućnu upotrebu.

ULTRASON-X

ULTRASON-X – Specifičnost ovog aparata je činjenica da je reč o prvom ultrazvučnom rasterivaču specijalno dizajniranom za zatvorene, polu-zatvorene i otvorene prostore. Ultrazvuk je gotovo nečujan za ljude, tako da može efikasno da otera ptice pritom ne smetajući ljudima u njegovoj blizini. Većina ultrazvučnih aparata radi samo u zatvorenim prostorima, dok je Ultrason X dovoljno snažan i za upotrebu u polu-zatvorenom i otvorenom prostoru.

BIRD REPELLER TD 4b / TD 3B

BIRD REPELLER TD 4b / TD 3B – Ptice predstavljaju veliki problem za avijaciju, energetske izvore, poljoprivredu, fabrike itd. Nakon dugogodišnjeg istraživanja, proizvedeni su razni ultrazvučni aparati, koji rešavaju problem štetnog uticaja ptica za ljude. Uz pomoć stručnjaka za ptice, utvrđena je optimalna ultrazvučna frekfencija koja rasteruje ptice.
Uređaj se može koristiti na aerodromima, kod energetskih izvora, u poljoprivredi, kod uzgoja riba, u skladištima, fabrikama, kod zaštite kulturnih relikvija itd. Napajanja mogu biti električna i solarna.

 

Zvučni uređaji

Mega Blaster PRO

Mega Blaster PRO – Aparat je najmoćniji zvučni rasterivač ptica, koristi uznemiravajuće zvuke ptica grabljivica i ranjenih ptica da stvori zonu opasnosti na području koje se želi zaštiti od ptica. Aparat je vodootporan i namenjen je za spoljnu upotrebu. Pokriva ogromnu površinu od oko 12 hektara. Izlazna jačina zvuka je oko 125 db.

 

BirdGard

BirdGard – Zvučni rasterivač ptica pokriva do 40 ari. Menja frekvencije od 2,000 – 10,000 Hz. Pogodan je za korišćenje u baštama, dvorištima, bazenima, na brodovima. Rasteruje sve ptice. Štiti useve, zgrade, aerodrome i bilo gde su ptice problem. Uređaj može da radi danju, noću ili 24 sata dnevno, sadrži senzore koji detektuju svetlost i rad se može podestiti.

SONIČNI TERAČ PTICA LS-2001

SONIČNI TERAČ PTICA LS-2001 Po prirodnim zakonima izvesne grabljive vrste hrane se ostalim vrstama. Među pticama to su familija jastrebova, orlova i sova, koji su najizrazitiji predstavnici ptica grabljivica. Većina njih napada i hrani se pacovima, miševima, zečevima, pticama i ostalim kičmenjacima. Koristeći ovu prirodnu težnju, SONIČNI TERAČ PTICA emituje zvukove grabljivica i to orlova, sokolova, jastrebova i familije sova i na taj način plaši ptice kao što su vrapci, svrake i vrane, golubovi, čvorci i ostale. Ovaj humani i ekološki čist metod rešiće probleme koje imate sa pticama bez povređivanja životinja i bilo koje prirodne vrste. Pored toga, oteraće i poljske miševe i zečeve.

BirdXPeller PRO

BirdXPeller PRO – Ovaj zvučni rasterivač ptica emituje snimljene prirodne zvukove ptica grabljivica, ranjenih ptica i ptica u nevolji, da uplaši, zbuni i dezorijentiše ptice štetočine na području na kom deluje. BirdXPeller PRO je bezbedan, humani, ekološki način da se rešite ptica na otvorenom prostoru. BirdXPeller PRO koristi visoko definisane digitalne snimke. Prilagodljiva podešavanja omogućavaju lako korišćenje aparata koji pokriva površinu od oko 4000 m2.

BIRD SQUAWKER

Bird Squawker

BIRD SQUAWKER – Uređaj radi po principu zvučnog zastrašivanja ptica. Rasteruje preko sto vrsti ptica, uključujući golubove, laste, vrane, čvorke, guske i galebove. Daje mogućnost programiranja. Automatski danonoćni sistem rada. Sadrži fotoćeliju za detekciju svetlosti. Sadrži dva zvučnika sa kablovima od 75 metara. Radi na baterije od 12V.

Super BirdXPeller PRO

Super BirdXPeller PRO – Ovaj aparat je zvučni rasterivač ptica koji emituje snimljene zvuke povređenih ptica i ptica grabljivica koje plaše, zbunjuju i dezorijentišu ptice štetočine na površini do 2.5 hektara. Zvučni rasterivač ptica je bezbedan, humani i ekološki način zaštite od ptica.

 

BroadBand PRO

BroadBand PRO Reč je o aparatu koji kombinuje zvučne i ultrazvučne talase za rasterivanje ptica. Zvučni i ultrazvučni talasi zbunjuju, dezorijentišu i zastrašuju ptice držeći ih dalje od prostora na kom deluje. Namenjen je za spoljnu i unutrašnju upotrebu tj. za zatvorene, poluzatvorene objekte i otvorene površine.