Uređaji protiv jazavaca

Uređaji za rasterivanje jazavaca su električna ograda, prskalica sa senzorom na pokret i ultrazvučni rasterivač.

Električni pastir

Električni pastir je izvor napajanja električne ograde za čuvanje životinja veličine koze do goveda. Električni pastir EP1 priključuje se na standardnu električnu mrežu 230V, električni pastir EP2 na DC izvor od 12V. Životinja koja dodirne električnu ogradu doživi neugodan strujni udar, te neko vreme izbegava ogradu. Taj električni udar nema nikakvih zdravstvenih posledica na životinju, ni na čoveka ako je slučajno dodirne.

Contech CRO101 Strapšilo sa senzorom pokreta

Ovaj uređaj prska vodu na životinje kada mu se približe. Koristi se tako što se zabode u zemlju i prikači se crevo sa vodom. Poseduje senzor pokreta i koristi baterije od 9v koje traju do 6 meseci. Pri aktivaciji izbacuje mlaz vode koji traje od 3-4 sekunde. Mlaz se može podesiti da prska od 10° do 360° širine i na dužinu od 6-12 metara. Rasteruje pse, mačke, jelene, zečeve, lisice, veverice, jazavce i druge neželjene goste. Da biste dodatno zbunili životinje, premeštajte uređaj s vremena na vreme kako ne bi znale odakle dolazi mlaz vode i na taj način ih odvratiti od zaštićenog prostora.

Ultrazvučni rasterivač jazavaca

Ultrazvučni rasterivač jazavaca je inovatnivni metod u rasterivanju jazavaca. Pokriva prostor do 30 metara ispred uređaja i do 24 metara sa strane. Ukupno pokriva 2348 metara kvadratnih.

 

PestClear za korišćenje van objekta

Ova jedinica može raditi na baterije koje mogu trajati 4 meseca dok jedinica koristi PIR detektor za oktrivanje štetočina; Posebna podešavanja za: mačke, pacove, veverice, zečeve, pse, jazavce, jelene itd. Pokriva površinu do 300 m2. Ne utiče na ptice i ribe. Jedinica mora biti postavljena sa čistim pregledom na problematičnu površinu; svaki objekat na putu, čak i gusto lišće blokira zvuk i umanjuje efekat zastrašivanja.