Uređaji za zaštitu od divljih svinja

Imate na raspolaganju raznovrstan izbor uređaja, od plinskog topa, električnog pastira, uređaja koji imitira grabljivice, do zvučnih i ultrazvučnih aparata.

Automatski plinski top

Jedan od efikasnih načina rasterivanja neželjnih štetočina je primena gasnih topova koji jakim eksplozijama stvaraju zaglušujuću buku koja rasteruje divlje svinje, zečeve, veverice, jelene, ptice.

Električni pastir

Električni pastir je izvor napajanja električne ograde za čuvanje životinja veličine koze do goveda. Električni pastir EP1 priključuje se na standardnu električnu mrežu 230V, električni pastir EP2 na DC izvor od 12V. Životinja koja dodirne električnu ogradu doživi neugodan strujni udar, te neko vreme izbegava ogradu. Taj električni udar nema nikakvih zdravstvenih posledica na životinju, ni na čoveka ako je slučajno dodirne.

NiteGuard

NiteGuard rasteruje divlje svinje, sove, orlove, jelene, medvede, šakale, mačke, pse, tvorove i druge. Uređaj radi tako što cele noći treperi crvenkastim svetlom, gde životinje to doživljavaju kao da ih nešto posmatra ili da su otkrivene, i na taj način odlaze iz tog područja. Štiti bašte, vrtove, živinu, stoku, kampove, farme i ostalo. Radi na solarnu energiju i sadrži senzor koji aktivira uređaj već u sumrak i deaktivira ga kada svane. Ne sadrži prekidače već sve automatski radi, potrebno je samo da skinete traku koja štiti solarni panel. Vodootporan je.

YardGard

YardGard je ultrazvučni-zvučni aparat za zaštitu dvorišta, ambara, garaža, baštica itd. od nepoželjnih životinja. Aparat ima ugrađen IC (infra-crveni) senzor za detekciju pokreta, tako da se aktivira kad uđe nepoželjna životinja u njegovo polje delovanja. Aparat uspešno rasteruje ptice, jelene, srne, lisice, pse, mačke, tvorove, slepe miševe, lasice, kune, miševe, pacove, insekte itd.

Critter Blaster PRO

Critter Blaster PRO sa mogućnošću programiranja rasteruje jelene, slepe miševe, glodare, pse, mačke, medvede, lisice, guske, galebove, lešinare, divlje svinje. Pokriva površinu od 6 jutara (2,5 jutra). Daje izbor od 8 zvučnih kartica i sadrži četri zvučnika sa 30 metara kabla koji su otporni na vremenske uslove. Preporučuje se za aerodrome, deponije, velike zgrade, farme, polja, velike vinograde, voćnjake, parkinge, otpade. Nije za upotrebu na javnim mestima.

Solarni rasterivač 

Sa senzorom pokreta detektuje i rasteruje mačke, pse, veverice, lisice, divlje svinje, jelene i druge životinje koristeći ultrazvuk. Ultrazvuk je nečujan za ljudsko uho i ne izaziva nikakve povrede ni kućnim ljubimcima ni životinjama. Maksimalni domet je 10 metara u luku od 120° što iznosi ukupno oko 100 metara kvadratnih. Ultrazvuk neće uticati na elektronsku opremu, uključujući pejsmekere, daljinski za garažna vrata i slično. Radi na baterije.

Rasterivač životinja

Rasterivač životinja rasteruje kune, glodare, divlje svinje, jelene i slično. Uređaj proizvodi veoma glasne, pulsirajuće i agresivne ultrasonične zvuke od 21kHz što je nečujno za većinu ljudi ali predstavlja veliku smetnju za divlje životinje, pa ih one i izbegavaju. U nekim slučajevima mogu rasterati i pse i mačke koji su naviknuti na ljude. Uređaj radi na 4 baterije (R14) koje traju do osam meseci u zavisnosti od kvaliteta.