Uređaji za zaštitu od jelena

NiteGuard

NiteGuard rasteruje divlje svinje, sove, orlove, jelene, medvede, šakale, mačke, pse, tvorove i druge. Uređaj radi tako što cele noći treperi crvenkastim svetlom, gde životinje to doživljavaju kao da ih nešto posmatra ili da su otkrivene, i na taj način odlaze iz tog područja. Štiti bašte, vrtove, živinu, stoku, kampove, farme i ostalo. Radi na solarnu energiju i sadrži senzor koji aktivira uređaj već u sumrak i deaktivira ga kada svane. Ne sadrži prekidače već sve automatski radi, potrebno je samo da skinete traku koja štiti solarni panel. Vodootporan je.

PestZilla rasterivač štetočina

PestZilla eliminiše probleme brzo i trajno sa intenzivnim ultrazvučnim i zvučnim talasima i sa svetlosnom bljeskalicom. Rasteruje mačke, pse, veverice, jelene, medvede, ptice (golubove, detliće, galebove i slično), tvorove, slepe miševe, pacove, lisice, rakune, miševe i drugo. Sadrži infracrvene senzore pokreta. Lak za upotrebu. Bezbedan za ljude, životinje i za okolinu. Vodootoporan je, pokriva površinu od 450 m2.

Yard Sentinel – ultrazvučni rasterivač štetočina

The Yard Sentinel pokriva do 1500 kvadratnih metara. Radi na struju. Ima senzor pokreta i noćni skener sa nečujnim ultrazvukom. Lak je za instalaciju. Rasteruje glodare, miševe, pacove, galebove, insekte, ptice, medvede, jelene, pse, mačke, patke, guske, veverice, tvorove, lisice. Takođe poseduje mogućnost da se podesi kao alarm u slučaju provale u kuću. Imate mogućnost podešavanja čujnog ili nečujnog režima. Vodootporan je.

Električni pastir

Električni pastir je izvor napajanja električne ograde za čuvanje životinja veličine koze do goveda. Električni pastir EP1 priključuje se na standardnu električnu mrežu 230V, električni pastir EP2 na DC izvor od 12V. Životinja koja dodirne električnu ogradu doživi neugodan strujni udar, te neko vreme izbegava ogradu. Taj električni udar nema nikakvih zdravstvenih posledica na životinju, ni na čoveka ako je slučajno dodirne.

Automatski plinski top

Jedan od efikasnih načina rasterivanja neželjnih štetočina je primena gasnih topova koji jakim eksplozijama stvaraju zaglušujuću buku koja rasteruje divlje svinje, zečeve, veverice, jelene, ptice.

Critter Blaster PRO

Critter Blaster PRO sa mogućnošću programiranja rasteruje jelene, slepe miševe, glodare, pse, mačke, medvede, lisice, guske, galebove, lešinare, divlje svinje. Pokriva površinu od 6 jutara (2,5 jutra). Daje izbor od 8 zvučnih kartica i sadrži četri zvučnika sa 30 metara kabla koji su otporni na vremenske uslove. Preporučuje se za aerodrome, deponije, velike zgrade, farme, polja, velike vinograde, voćnjake, parkinge, otpade. Nije za upotrebu na javnim mestima.

Rasterivač životinja

Rasterivač životinja rasteruje kune, glodare, divlje svinje, jelene i slično. Uređaj proizvodi veoma glasne, pulsirajuće i agresivne ultrasonične zvuke od 21kHz što je nečujno za većinu ljudi ali predstavlja veliku smetnju za divlje životinje, pa ih one i izbegavaju. U nekim slučajevima mogu rasterati i pse i mačke koji su naviknuti na ljude. Uređaj radi na 4 baterije (R14) koje traju do osam meseci u zavisnosti od kvaliteta.

YardGard

YardGard je ultrazvučni-zvučni aparat za zaštitu dvorišta, ambara, garaža, baštica itd. od nepoželjnih životinja. Aparat ima ugrađen IC (infra-crveni) senzor za detekciju pokreta, tako da se aktivira kad uđe nepoželjna životinja u njegovo polje delovanja. Aparat uspešno rasteruje ptice, jelene, srne, lisice, pse, mačke, tvorove, slepe miševe, lasice, kune, miševe, pacove, insekte itd.

Solarni rasterivač 

Sa senzorom pokreta detektuje i rasteruje mačke, pse, veverice, lisice, divlje svinje, jelene i druge životinje koristeći ultrazvuk. Ultrazvuk je nečujan za ljudsko uho i ne izaziva nikakve povrede ni kućnim ljubimcima ni životinjama. Maksimalni domet je 10 metara u luku od 120° što iznosi ukupno oko 100 metara kvadratnih. Ultrazvuk neće uticati na elektronsku opremu, uključujući pejsmekere, daljinski za garažna vrata i slično. Radi na baterije.

Contech CRO101 Strašilo sa senzorom pokreta

Ovaj uređaj prska vodu na životinje kada mu se približe. Koristi se tako što se zabode u zemlju i prikači se crevo sa vodom. Poseduje senzor pokreta i koristi baterije od 9v koje traju do 6 meseci. Pri aktivaciji izbacuje mlaz vode koji traje od 3-4 sekunde. Mlaz se može podesiti da prska od 10° do 360° širine i na dužinu od 6-12 metara. Rasteruje pse, mačke, jelene, zečeve, lisice, veverice i druge neželjene goste. Da biste dodatno zbunili životinje, premeštajte uređaj s vremena na vreme kako ne bi znale odakle dolazi mlaz vode i na taj način ih odvratiti od zaštićenog prostora.

Vučja glava – rasterivač jelena

Vučja glava rasterivač jelena radi na solarnu energiju. Imitira vučje oči sa treperećim crvenim lampicama, sadrži pozadinsko svetlo kako bi jeleni videli da je u pitanju vuk i ima mogućnost da ispušta zvuk vučijeg zavijanja koji doseže i do 400 metara.