Prirodan način zaštite od jelena

Prirodna zaštita od jelena se sastoji od korišćenja ograda, urina vuka do kačenja raznih svetlucavih repelenata koji plaše

Prirodni repelenti:

Ograda koje je viša od 2 metra sa bodljikavom žicom pri vrhovima daje najbolju zaštitu.

zaštita od jelenaPored ograde se preporučuju rasterivači kao što su ljudska kosa umotana u mrežicu ili tkaninu (može i najlon čarape) i okači se o drveće. Takođe se preporučuje vezivanje CD diskova, trake od video kaseta ili bilo šta svetlucavo. Možete koristiti i sapune kao rasterivače. Dovoljno je da se probuši sapun i okači o drvo. Pas je jedan od jako dobrih rasterivača jelena.

 

Prirodni sprej

zaštita od jelenaPrirodni sprej repelent za jelene možete napraviti od pola čaše mleka, 1 supene kašike ulja, 1 supene kašike deterdženta za posuđe, 6 ili više češnjeva belog luka i 4 litre vode. U ovu smesu možete dodati i ljuti sos. Ovu smesu možete sipati u prskalicu za voće u zapremini 1:1 pomešanoj sa vodom i prskati voće svake dve nedelje.

Deer Out rasterivač jelena

zaštita od jelenaDeer Out je skroz prirodan, prijatnog mirisa, dugotrajan i garantuje da rastera jelene iz vaše bašte, cveća, žbunja, voćnjaka, drveća.

 

 

Dearbuster Urin vuka

kako oterati jelenaKorišćenje našeg 100 procentnog urina vuka stvara iluziju da su predatori prisutni u okolini. Odličan je za rasterivanje jelena i zečeva.