Uređaji za zaštitu od kojota i šakala

Za zaštitu od kojota postoje razni uređaji koje možete prilagoditi svojim potrebama.

Automatski plinski top

Jedan od efikasnih načina rasterivanja neželjnih štetočina je primena gasnih topova koji jakim eksplozijama stvaraju zaglušujuću buku koja rasteruje divlje svinje, zečeve, veverice, jelene, ptice.

Električni pastir

Električni pastir je izvor napajanja električne ograde za čuvanje životinja veličine koze do goveda. Električni pastir EP1 priključuje se na standardnu električnu mrežu 230V, električni pastir EP2 na DC izvor od 12V. Životinja koja dodirne električnu ogradu doživi neugodan strujni udar, te neko vreme izbegava ogradu. Taj električni udar nema nikakvih zdravstvenih posledica na životinju, ni na čoveka ako je slučajno dodirne.

NiteGuard

NiteGuard rasteruje divlje svinje, sove, orlove, jelene, medvede, šakale, mačke, pse, tvorove i druge. Uređaj radi tako što cele noći treperi crvenkastim svetlom, gde životinje to doživljavaju kao da ih nešto posmatra ili da su otkrivene, i na taj način odlaze iz tog područja. Štiti bašte, vrtove, živinu, stoku, kampove, farme i ostalo. Radi na solarnu energiju i sadrži senzor koji aktivira uređaj već u sumrak i deaktivira ga kada svane. Ne sadrži prekidače već sve automatski radi, potrebno je samo da skinete traku koja štiti solarni panel. Vodootporan je.

Critter Blaster PRO

Critter Blaster PRO sa mogućnošću programiranja rasteruje jelene, slepe miševe, glodare, pse, mačke, medvede, lisice, guske, galebove, lešinare, divlje svinje. Pokriva površinu od 6 jutara (2,5 hektara). Daje izbor od 8 zvučnih kartica i sadrži četri zvučnika sa 30 metara kabla koji su otporni na vremenske uslove. Preporučuje se za aerodrome, deponije, velike zgrade, farme, polja, velike vinograde, voćnjake, parkinge, otpade. Nije za upotrebu na javnim mestima.

Rasterivač životinja

Rasterivač životinja rasteruje kune, glodare, divlje svinje, jelene i slično. Uređaj proizvodi veoma glasne, pulsirajuće i agresivne ultrasonične zvuke od 21kHz što je nečujno za većinu ljudi ali predstavlja veliku smetnju za divlje životinje, pa ih one stoga i izbegavaju. U nekim slučajevima mogu rasterati i pse i mačke koji su naviknuti na ljude. Uređaj radi na 4 baterije (R14) koje traju do osam meseci u zavisnosti od kvaliteta.

Greathouse GH-192B rasterivač šakala

Ovaj rasterivač koristi snažni ultrazvučni talas za zastrašivanje životinja. Aktivira se preko senzora pokreta i tada životinja oseti neprijatnost i odlazi iz područja. Sadrži snažnu led sijalicu koja takođe služi za zastrašivanje životinja. Zbog jačeg efekta dodat je zvučni alarm koji se istom prilikom uključuje. Napajanje je solarno. Koristi frekvenciju od 13.5-45.5 kHz. Domet od 8-10 metara i 110 stepeni lučno, pokriva ukupno 70 metara kvadratnih. Mogućnost podešavanja režima za rasterivanje manjih glodara kao što su miševi i pacovi, zatim za veće pse ili lisice, zatim režim za rasterivanje manjih pasa, mačaka.