Uređaji za zaštitu od medveda

Uređaji mogu biti ultrazvučni, električna ograda ili svetlosna lampa koja imitira oči grabljivica u mraku.

NiteGuard

NiteGuard rasteruje divlje svinje, sove, orlove, jelene, medvede, šakale, mačke, pse, tvorove i druge. Uređaj radi tako što cele noći treperi crvenkastim svetlom, gde životinje to doživljavaju kao da ih nešto posmatra ili da su otkrivene, i na taj način odlaze iz tog područja. Štiti bašte, vrtove, živinu, stoku, kampove, farme i ostalo. Radi na solarnu energiju i sadrži senzor koji aktivira uređaj već u sumrak i deaktivira ga kada svane. Ne sadrži prekidače već sve automatski radi, potrebno je samo da skinete traku koja štiti solarni panel. Vodootporan je.

PestZilla rasterivač štetočina

PestZilla eliminiše probleme brzo i trajno sa intenzivnim ultrazvučnim i zvučnim talasima i sa svetlosnom bljeskalicom. Rasteruje mačke, pse, veverice, jelene, medvede, ptice (golubove, detliće, galebove i slično), tvorove, slepe miševe, pacove, lisice, rakune, miševe i drugo. Sadrži infracrvene senzore pokreta. Lak za upotrebu. Bezbedan za ljude, životinje i za okolinu. Vodootoporan je, pokriva površinu od 450 m2.

Yard Sentinel – ultrazvučni rasterivač štetočina

yard electronic repeller

The Yard Sentinel pokriva do 1500 kvadratnih metara. Radi na struju. Ima senzor pokreta i noćni skener sa nečujnim ultrazvukom. Lak je za instalaciju. Rasteruje glodare, miševe, pacove, galebove, insekte, ptice, medvede, jelene, pse, mačke, patke, guske, veverice, tvorove, lisice. Takođe poseduje mogućnost da se podesi kao alarm u slučaju provale u kuću. Imate mogućnost podešavanja čujnog ili nečujnog režima. Vodootporan je.

Električni pastir

Električni pastir je izvor napajanja električne ograde za čuvanje životinja veličine koze do goveda. Električni pastir EP1 priključuje se na standardnu električnu mrežu 230V, električni pastir EP2 na DC izvor od 12V. Životinja koja dodirne električnu ogradu doživi neugodan strujni udar, te neko vreme izbegava ogradu. Taj električni udar nema nikakvih zdravstvenih posledica na životinju, ni na čoveka ako ju slučajno dodirne.