Uređaji za zaštitu od lisica

Uređaji mogu biti ultrazvučni, zvučni i koji koriste vodu kao repelent. U zavisnosti od prostora koji se štiti izabrati najpogodniji uređaj.

Hydro Critter Blaster

Hydro Critter Blaster je potpuno bezopasan proizvod koji će Vam oterati nepoželjne posetioce iz Vaše bašte ili imanja sa mlazom vode.Kada ugrađeni senzor detektuje kretanje u opsegu od 11 metara, mlaz vode se aktivira na probližno 5 sekundi. Većina životinja se uznemiri ovim mlazom vode i potom napušta štićeno. područje. Takođe, škljocaj razvodnog ventila koji se čuje kada se mlaz vode aktivira, dodatno zaplaši životinje i tako ih otera iz područja koje želimo da zaštitimo. Mlaz vode se ponovo aktivira kada senzor detektuje novo kretanje.Hydro Critter Blaster obezbeđuje visoku efikasnost uz veoma nisku potrošnju vode. Rasteruje male i velike ptice, pse, mačke, divlje životinje itd.

 Contech CRO101 Strašilo sa senzorom pokreta

Ovaj uređaj prska vodu na životinje kada mu se približe. Koristi se tako što se zabode u zemlju i prikači se crevo sa vodom. Poseduje senzor pokreta i koristi baterije od 9v koje traju do 6 meseci. Pri aktivaciji izbacuje mlaz vode koji traje od 3-4 sekunde. Mlaz se može podesiti da prska od 10° do 360° širine i na dužinu od 6-12 metara. Rasteruje pse, mačke, jelene, zečeve, lisice, veverice i druge neželjene goste. Da biste dodatno zbunili životinje, premeštajte uređaj s vremena na vreme kako ne bi znale odakle dolazi mlaz vode i na taj način ih odvratiti od zaštićenog prostora.

Critter Blaster PRO

Critter Blaster PRO sa mogućnošću programiranja rasteruje jelene, slepe miševe, glodare, pse, mačke, medvede, lisice, guske, galebove, lešinare, divlje svinje. Pokriva površinu od 6 jutara (2,5 jutra). Daje izbor od 8 zvučnih kartica i sadrži četri zvučnika sa 30 metara kabla koji su otporni na vremenske uslove. Preporučuje se za aerodrome, deponije, velike zgrade, farme, polja, velike vinograde, voćnjake, parkinge, otpade. Nije za upotrebu na javnim mestima.

Ultrazvučna zaštita

Ultrazvučni rasterivač lisica

Ultrazvučni rasterivač lisica je vodootporan, sadrži baterije i senzor pokreta. Kada lisica uđe u vaše dvorište, senzor pokreta aktivira ultrazvuk u trajanju od 25 sekundi i time ga rasteruje. Ultrazvuk je izuzetno neprijatan lisicama, dok ljudskom uhu ne smeta. Zahteva šest baterija od 1,5 V (AA). Senzor pokreta znatno šteti bateriju. Uobičajeno trajanje baterija je od 3-4 meseca. Pokriva površinu od 12 metara u daljinu u luku od 98 stepeni od uređaja, što ukupno iznosi 120 kvadratnih metara. Ovaj uređaj takođe rasteruje i mačke i pse. Uređaj se postavlja zabadanjem u zemlju. Dešava se da deca i neki odrasli mogu da čuju ovaj uređaj, ali to se dešava samo kada se uređaj aktivira.

Yard Sentinel – ultrazvučni rasterivač štetočina

yard electronic repeller

The Yard Sentinel pokriva do 1500 kvadratnih metara. Radi na struju. Ima senzor pokreta i noćni skener sa nečujnim ultrazvukom. Lak je za instalaciju. Rasteruje glodare, miševe, pacove, galebove, insekte, ptice, medvede, jelene, pse, mačke, patke, guske, veverice, tvorove, lisice. Takođe poseduje mogućnost da se podesi kao alarm u slučaju provale u kuću. Imate mogućnost podešavanja čujnog ili nečujnog režima. Vodootporan je.

YardGard rasterivač štetočina

YardGard je ultrazvučni-zvučni aparat za zaštitu dvorišta, ambara, garaža, baštica itd. od nepoželjnih životinja. Aparat ima ugrađen IC (infra-crveni) senzor za detekciju pokreta, tako da se aktivira kad uđe nepoželjna životinja u njegovo polje delovanja. Aparat uspešno rasteruje ptice, jelene, srne, lisice, pse, mačke, tvorove, slepe miševe, lasice, kune, miševe, pacove, insekte itd.

PestBye rasterivač lisica

Ovaj uređaj koristi baterije. Šalje veoma glasan zvuk na frekvenciji koje lisice mogu čuti ali je zvuk previsok za ljudsko uho. Zvuk je veoma neprijatan i izaziva strah kod lisica, ali ne utiče na ptice. Takođe je efikasan za rasterivanje pasa i mačaka. Lak za korišćenje. Detektuje i rasteruje. Sadrži test dugme i detektor pokreta (PIR). Pokriva površinu od 188 kvadratnih metara, 16 metara u dužinu i 120 stepeni u luku. Pun efekat uređaja se ostvaruje od 14-28 dana. Povremeni „posetioci“ će odustati nakon sedam dana. Koristi i baterije (2x9V) i struju.

Scatter Gun Bark Control rasterivač štetočina

Ovaj rasterivač štetočina sa laserom se koristi za odbijanje mačaka, pasa, lisica, pacova i veverica na distanci od 20 metara. Naročito korisna opcija ovog uređaja je prebacivanje sa zvučnog na ultrazvučni režim, kako ljudsko uho ne može da ga detektuje. S obzirom da ne možemo predvideti reakciju svake životinje, ne može se garantovati za uspešnost u svakoj situaciji. Ovaj uređaj koristi jednu bateriju od 9V.

Solarni rasterivač

Sa senzorom pokreta detektuje i rasteruje mačke, pse, veverice, lisice, divlje svinje, jelene i druge životinje koristeći ultrazvuk. Ultrazvuk je nečujan za ljudsko uho i ne izaziva nikakve povrede ni kućnim ljubimcima ni životinjama. Maksimalni domet je 10 metara u luku od 120° što iznosi ukupno oko 100 metara kvadratnih. Ultrazvuk neće uticati na elektronsku opremu, uključujući pejsmekere, daljinski za garažna vrata i slično. Radi na baterije.