Prirodan način zaštite od bubašvaba

Kako na prirodan način da se rešite bubašvaba?

Lovorov list

zaštita od bubašvabaVeoma pristupačan sastojak rešava problem sa bubašvabama. Ostavite nekoliko listova lovora blizu lavaboa, ćoškova, pukotina i kuda se bubašvabe obično kreću. Takođe ih možete staviti u čašice i postaviti blizu knjiga ili odeće i tako ih zaštiti od bubašvaba.

Amonijak

zaštita od bubašvabaBubašvabe se često kriju u lavaboima i cevima. Amonijak je jedan od najboljih rešenja za ovakve situacije. Dodajte punu čašu amonijaka u kantu vode i sipajte u lavaboe i wc šolje, na taj način ćete očistiti cevi jer one taj miris ne podnose.

 

Plodovi maklure

kako oterati bubašvabeOve loptice su odličane za rasterivanje bubašvaba. Postavite ih blizu problematičnih mesta gde bubašvabe vole da borave.

 

Ulje nane

kako oterati bubašvabePoprskajte ulje nane direktno na problematična mesta ili u lavaboe, ćoškove kuhinje, kupatila gde se bubašvabe najčešće gnezde. Ne deluju istom brzinom kao i drugi preparati ali je ovo siguran i prirodan način da održavate vaš dom siguran od ovih štetočina.

Listerin

kako oterati bubašvabeListerin nema samo antiseptička desjtva za ispiranje usta, već se može koristiti i za dezinfekciju vaše kuće. Razblažite Listerin rastvor sa vodom i poprskajte ovu mešavinu na gnezda ili na štetočine ili oko kuhinje i kupatila da biste se otarasili bubašvaba.

 

Izbeljivač

prirodna zaštita od bubašvabaIzbeljivač je jedan od čestih sredstava za dezinfekciju koji se koristi u kući. Pomešajte ga sa vodom i sipajte ga u lavaboe i toalete. Ovo sredstvo će očistiti vaše cevi od bubašvaba.

 

Limun

kako se zaštititi od bubašvabaLimon ima prirodna antipatogena svojstva. Dodajte sok od limuna u vodu koju koristite da ribate podove, kuhinjski nameštaj i toaletne ormariće da biste se rešili i bubašvaba i mikroba.

 

 Sapun

Napravite rastvor sapuna i vode i poprskajte ih direktno na njih. Sapun im onemogućava disanje.

 

 

Biber, beli i crni luk

Ova moćna smesa se može napraviti dodavanjem supene kašike bibera, češanj belog luka i pola crnog luka izmešano zajedno i dodati litar vode. Ukoliko želite možete dodati i malo tečnog sapuna, i poprskajte ovu mešavinu na područja kuhinje i kupatila i na sva problematična mesta. Ovu mešavinu možete koristiti da obrišete podove i kuhinjski nameštaj. Bubašvabe ne podnose ovu kombinaciju i velike su šanse da će napustiti vaš dom.

 

Krastavac

Uzmite jedan krastavac i isecite ga na komade. Postavite komade u svaki kutak vašeg doma, posebno na mestima gde ste videli bubašvabe. Miris krastavca će odbiti ove bube i zaustaviti rast štetnih mikroba.

 

 

Kafa

Napunite dno tegle sa mlevenom kafom da biste namamili bubašvabe mirisom. Napunite teglu vodom oko 1/4 . Teglu stavite uza zid kako bi se bubašvabe lakše mogle spustiti. Voda zapušava pore kroz koje dišu. Zamka sa kafom je odličan način da se rešite bubašvaba.