Prirodan način zaštite od muva

Prirodnim putem rešite problem muva – na ekonomičan i pristupačan način!

Repelenti za muve

Limun

Jednostavan recept za domaći repelent pravi se tako što se tri do četiri limuna preplove, stave u rernu gde odstoje preko noći, a ujutru se uključi na temperaturu od 100 stepeni. Ovo je prijatan miris za ljude, a oteraće sve muve iz kuhinje.

Tamjanika

Miris ove biljke rasteruje muve. Držite je u kući, poželjno blizu prozora. Takođe je možete posaditi na pogodnim mestima. Osim što rasteruje muva, ova biljka daje divan miris.

Ruzmarin i lovorov list

Pomešajte nekoliko grančica ruzmarina uz par suvih lovorovih listova, izmrvite ih, stavite u posudu po izboru i vaše sredstvo za teranje muva je spremno! Ove biljke imaju intenzivan miris, koji ljudi ne osećaju previše, ali odlično osvežava prostor i tera mušice.

Nana

Šoljicu vode pomešajte sa 25 kapi eteričnog ulja nane, pa sipajte u bočicu kojom ćete moći da naprskate prostoriju. Kao kada biste koristili osveživač vazduha u spreju. Nana ima nežan i prijatan miris koji pozitivno deluje na disajne puteve, a koji može da otera muve.

Lavanda

Jednostavno zasadite nekoliko biljaka lavande. Ona se lako održava, ima prijatan miris, divno izgleda kao ukras, a uspešno tera muve, komarce i druge dosadne insekte.
S druge strane, možete je upotrebiti i kao nanu. Dakle, sve što vam je potrebno jesu šoljica vode i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande.

Trik sa vodom i kesom

Uzmite prozirnu najlonsku kesicu, stavite 3-4 novčića u nju, sipajte vodu i vežite kanapom. Nakon toga je okačite na prozor ili blizu vrata. Muve to vide kao paučinu i ozbegavaju u širokom luku.

Zamke za muve

Zamka sa bananom

Izuzetno efikasna zamka a ne zahteva puno posla. Uzmite jednu flašu i presecite na pola. U donji deo sipajte šećera toliko da prekrijete dno, zatim iseckajte malo banane i stavite unutra, prelijte sa vodom i sjedinite. Zatim drugi deo flaše obrnite i stavite u donji deo kako bi muve ulazile i sa teškoćom izlazile napolju.

Po istom principu možete praviti zamke sa sledećim sastojcima:

  • sa šećerom i vodom
  • sa medom, tečnim sapunom i vodom
  • sa vinom i tečnim sapunom
  • sa pivom
  • sa mlekom, šećerom i biberom (za voćne mušice)
  • sa sirćetom i tečnim sapunom

Sprejevi protiv muva

Prirodan sprej protiv muva eliminiše i odbija muve unutar prostorija. Ovo je proizvod sa prirodnim sastojcima, rasteruje i odbija leteće insekte kao što su muve, komarci, konjske muve i slično.