Prirodan način zaštite od paukova

Prirodna zaštita od paukova može biti upotrebom esencijalnih ulja, amonijak, sirće, so, soda bikarbona ili možete i kupiti repelent na prirodnoj bazi.

Esencijalna ulja

zaštita od paukovaPomešajte esencijalno ulje, vodu i deterdžent za sudove (koji je potreban da bi spojio ulje i vodu). Možete koristiti nanu, čajno drvo, citruse, lavandu. Poprskajte mešavinu na ulazima u prostorije, kao što su okviri prozora, okviri vrata, pukotine, i na sva mesta gde se pauci inače skupljaju. Ulje može ostaviti fleku, pa vodite računa gde prskate. Ponavljati prskanje nedeljno.

Repelent sa amonijakom

zaštita od paukaPomešajte jedan deo amonijaka i jedan deo vode u flašu sa prskalicom. Promućkajte i poprskajte po kritičnim mestima u prostorijama. Ponavljati prskanje nedeljno. Takođe možete umakati krpom u rastvor i premazivati problematične tačke.

Repelent sa sirćetom

kako se zaštititi od paukovaNapravite sprej sa sirćetom. Pomešajte jedan deo sirćeta sa dva dela vode u prskalicu i promućkajte. Poprskajte oko vrata i prozora i drugih ulaznih tačaka u kuću, ponavljajte postupak nedeljno.

 

Slani rastvor

zaštita od paukovaNapravite slani rastvor za prskanje. Sipajte 15 grama soli u 2 litre tople vode i promešajte da se so otopi. Zatim sipajte rastvor u prskalicu. Poprskajte ulazne tačke i ponavljajte jednom nedeljno. Prskanje pauka direktno ovim rastvorom može ubiti.

Soda bikarbona

zaštita od paukovaKorišćenje sode bikarbone za rasterivanje pauka. Pospite sodu oko ulaza u objekte i na mestima gde se najviše okupljaju. Miris sode bikarbone rasteruje paukove.

Oljušteno kestenje i citrusno voće su takođe repelenti za rasterivanje paukova koje možete koristiti.

Sprej protiv paukova

Sprej protiv paukova – prirodna i ekološka formula koja ne povređuje paukove. Poprskati oko prozora i vrata kako biste stvorili prirodnu barijeru.