Prirodan način zaštite od buva i vaški

Protiv vaški:

U borbi protiv vaški potrebno je posle tretiranja same kose, raditi i sledeće:

Važno je da se sva posteljina, odeća, ćebad, tepisi, kape i slično opere, iskuva ili usisa da bi izbegli ponovnu infestaciju.

Sirće

buvaSirće je odličan u borbi protiv gnjida. Ono pomaže da se odvoje od vlasi i nakon dobrog češljanja i izvuku iz kose. Preporučuje se da se ponavlja postupak bar dve nedelje.

 

Šampon sa čajevcem

zaštita od buvaNapravite sami svoj šampon protiv vašaka. U običan šampon dodajte oko 100 kapi eteričnog ulja čajnog drveta, izmućkajte i dobro utrljati i ostaviti da ostoji 15 minuta, zatim kosu isprati. Njime redovno perite kosu, a pre svake upotrebe promućkajte.

Ulje

zaštita od buva i vaškiUkoliko namažete kosu maslinovim ili suncokretovim uljem i umotate glavu plastičnom folijom, sačekate dva sata, i operete kosu sa šamponom koji sadrži regenator u sebi za lakše češljanje, vaške kao i gnjide će ispasti iz kose, kako im kapa i ulje onemogućavaju disanje, i regenator im ne dozvoljava da se zadrže na vlasi.

Češalj

kako istrebiti vaškeČešljanje kose češljem sa uskim zupcima pomaže u otklanjanju gnjida i vaški.

 

 

Lavanda

zaštita od vaškiVaške beže od lavande, dobro je zato da se preventivno ulje nakapa na par mesta na glavi.

 

 

Protiv buva:

Sirće

zaštita od vaškiOdličan prirodni repelent možete napraviti od 1/3 jabukovog sirćeta i 2/3 vode. Naprskati psa po koži, voditi računa da ne upadne u oči ili na posekotinu ili otvorenu ranu na telu psa ili mačke. Prskati na svaka 2-3 dana.

Limun

zaštita od vaškiNapravite sami odličan sprej koristeći narendanu koru jednog limuna, stavite u šerpu kipuće vode, dodajte malo suvog ruzmarina ili grančicu svežeg. Zatim to procedite i dobijate tečnost kojom prskate ljubimce i prostor gde borave.

 

Lavanda

Ulje lavande koristite tako što ćete nakapati malo ovog ulja na vrat i na početak repa. Buve beže od mirisa lavande.

 

Šta možete sve kupiti na prirodnoj bazi?

Prirodni šampon protiv buva

Šampon protiv buva sa 100% prirodnim sastojcima koji su poznati da rasteruju buve i nisu toksične za pse ili vlasnike. Šampon sadrži njen ulje i esencijalna ulja kedra, ruzmarina, limunove trave, mente i majčine dušice u suncokretovom ulju.

 

CatanDog’s medaljon

CatanDog’s medaljon je najefikasnija zaštita pasa i mačaka i svih drugih životinja od buva i krpelja bez štetnih hemijskih sredstava. Zaštita u trajanju od 2 godine. CatanDog’s je najpouzdanije i najtrajnije sredstvo za borbu protiv spoljnih parazita. Medaljon je delotvoran na psima i na mačkama, bez obzira na starost, težinu, veličinu ili rasu – čak i na bolesnim i životinjama koje su se oporavile od bolesti, kao i na skotnim ženkama. CatanDog’s je netoksičan, ne sadrži nikakve hemijske supstance. Nije potrebno pranje ruku nakon dodira sa diskom, niti morate sprečavati decu da se igraju sa svojim ljubimcem.

WOLFWILL ogrlica

Ogrlica protiv buva i krpelja je adaptirana sistemu da blagovremeno ispušta esencijalna ulja koja nisu toksična i ne izazivaju iritaciju, time štiteći vašeg ljubimca od vaši, buva, krpelja, larve i komaraca.  Ogrlica traje 90 dana. Odgovara svim veličinama. Napraljvena od silikona.