Prirodan način zaštite od mačaka

Kako oterati mačke na prirodan način?

Citrusno voće

Mačke i psi ne vole miris citrusnog voća. Ukoliko želite da rasterate mačke i pse iz vaše bašte, posadite limunove ili narandže kroz celu baštu. Da biste u kući držali pse podalje od kauča, poprskajte ga sa mešavinom vode i limuna ili pomorandže.

Aleva paprika

Aleva paprika neće naškoditi psima i mačkama, ali će im iritirati oči, nos i grlo. Da biste mačke i pse oterali iz bašte, poprskajte mešavinu mlevenog bibera sa alevom paprikom po bašti. Isti način važi i za kuću, poprskajte potpuri i stavite je blizu kauča ili fotelje.

Sirće

Psi i mačke ne vole sirće. Pošto sirće može potencijalno biti opasno za vaše biljke, nemojte ga koristiti za baštu. Umesto toga, koristite biorazgradive filtere za kafu, natopite ih u sirće i ostavite ih da se osuše na suncu. Kada se potpuno osuše, iseckajte ih na male trakice veličine kao čačkalice za zube. Pospite trake kroz baštu i to će rasterati i mačke i pse.

Amonijak

Ovo je najefikasniji rasterivač pasa i mačaka. Po istom principu kao i sirće možete koristiti amonijak. Za kuću možete koristiti sredstvo za čišćenje na bazi amonijaka, što će psa i mačke terati od površina tretiranih tim sredstvom.

 

Preparati za rasterivanje pasa:

Biter lemon sprej

Odvraća pse i mačke na human način. Netoksičnan je i siguran za upotrebu. Siguran i efikasan za upotrebu. Imajte na umu da može imati jak miris za neke ljude pa je dobro proveriti pre konačne upotrebe. Može se koristiti spolja i iznutra, na nameštaj i na biljke, cveće i drveće.

 

Critter Ridder

Repelent za životinje koristi snažnu i patentiranu mešavinu sastojaka od ljutih papričica koja iritira životinje kao što su psi, mačke, tvorove i veverice. Mešavina ne dozvoljava životinjama da priđu, dodirnu ili okuse tretirano područje.