Uređaji za zaštitu od pasa

Postoji više vrsti uređaja za zaštitu od pasa. Ukoliko želite da se zaštitite tokom šetnje ili drugih aktivnosti, koriste se ultrazvučni repeleri kao lična zaštita. Ukoliko želite da zaštitite vaše dvorište koriste se drugačiji uređaji koji takođe rade po principu ultrazvuka, pored toga postoji i uređaj koji umesto ultrazvuka koristi vodu kao način za odbijanje pasa.

Lična zaštita od pasa lutalica:

SUPER DOGCHASER LS-977F (3-IN-1)

SUPER DOGCHASER LS – 977F (3-IN-1) vam omogućuje da formirate bezbednu zonu između vas i neprijateljski raspoloženih pasa. Uređaj se, takođe može koristiti za dresuru uz pratnju usmenih ili ručnih komandi. Opremljen jakim LED svetlom. SUPER DOGCHASER takođe može da se koristi i kao baterijska lampa.

ULTRAZVUČNI RASTERIVAČ PASA

ULTRAZVUČNI RASTERIVAČ PASA. Novi, savremeni, više-namenski uređaj je najhumaniji, bezbedan i efikasan način za odbranu od neprijateljski raspoloženih pasa. Pogodan je za šetače, decu, bicikliste, starije ljude i za zaštitu kućnih ljubimaca. Uređaj se, takođe može koristiti za dresuru. Može se koristiti i kao baterijska lampa.

Držite na rastojanju efikasno i humano neprijatljski nastrojene pse. Pogodno za: ljubitelje trčanja, ljubitelje vožnje na rolerima, bicikliste, poštare, radnike komunalnih preduzeća, hitnu pomoć, policiju i sve koji su u kontaktu sa nepoznatim ili neprijateljski nastrojenim psima. Radi na baterije. Lagan, prenosiv uređaj koji možete koristiti i za dresuru.

Scatter Gun Bark Control

Scatter Gun Bark Control rasterivač štetočina – Ovaj rasterivač štetočina sa laserom se koristi za odbijanje mačaka, pasa, lisica, pacova i veverica na distanci od 20 metara. Naročito korisna opcija ovog uređaja je prebacivanje sa zvučnog na ultrazvučni režim, kako ljudsko uho ne može da ga detektuje. S obzirom da ne možemo predvideti reakciju svake životinje, ne može se garantovati za uspešnost u svakoj situaciji. Ovaj uređaj koristi jednu bateriju od 9V.

Zaštita otvorenog prostora:

Hydro Critter Blaster

Hydro Critter Blaster je potpuno bezopasan proizvod koji će Vam oterati nepoželjne posetioce iz Vaše bašte ili imanja sa mlazom vode.Kada ugrađeni senzor detektuje kretanje u opsegu od 11 metara, mlaz vode se aktivira na probližno 5 sekundi. Većina životinja se uznemiri ovim mlazom vode i potom napušta štićeno. područje. Takođe, škljocaj razvodnog ventila koji se čuje kada se mlaz vode aktivira, dodatno zaplaši životinje i tako ih otera iz područja koje želimo da zaštitimo. Mlaz vode se ponovo aktivira kada senzor detektuje novo kretanje.Hydro Critter Blaster obezbeđuje visoku efikasnost uz veoma nisku potrošnju vode. Rasteruje male i velike ptice, pse, mačke, divlje životinje itd.

Contech CRO101 Strašilo sa senzorom pokreta

Ovaj uređaj prska vodu na životinje kada mu se približe. Koristi se tako što se zabode u zemlju i prikači se crevo sa vodom. Poseduje senzor pokreta i koristi baterije od 9v koje traju do 6 meseci. Pri aktivaciji izbacuje mlaz vode koji traje od 3-4 sekunde. Mlaz se može podesiti da prska od 10° do 360° širine i na dužinu od 6-12 metara. Rasteruje pse, mačke, jelene, zečeve, lisice, veverice i druge neželjene goste. Da biste dodatno zbunili životinje, premeštajte uređaj s vremena na vreme kako ne bi znale odakle dolazi mlaz vode i na taj način ih odvratiti od zaštićenog prostora.

NiteGuard

NiteGuard rasteruje divlje svinje, sove, orlove, jelene, medvede, šakale, mačke, pse, tvorove i druge. Uređaj radi tako što cele noći treperi crvenkastim svetlom, gde životinje to doživljavaju kao da ih nešto posmatra ili da su otkrivene, i na taj način odlaze iz tog područja. Štiti bašte, vrtove, živinu, stoku, kampove, farme i ostalo. Radi na solarnu energiju i sadrži senzor koji aktivira uređaj već u sumrak i deaktivira ga kada svane. Ne sadrži prekidače već sve automatski radi, potrebno je samo da skinete traku koja štiti solarni panel. Vodootporan je.

LS-987F Animal-Away Plus

Za zaštitu povrtnjaka i baštica može se koristiti i ultrazvučni aparat LS-987F Animal-Away Plus koji se lako instalira na mestima koja je potrebno zaštititi u dvorištu ili bašti pomoću baterija. Uređaj detektuje pokrete pomoću infra-crvenog sensora (IR u prostoru oblika levka, pod uglom od 70 stepeni na razdaljini od 12 metara. Kada se sensor aktivira, uređaj počinje da emituje intenzivne zvučne talase u frekventnom opsegu od 18KHz do 24KHz sa ciljem da otera nepoželjnu životinju iz zaštićenog prostora.Upaljeni LED indicator na uređaju pokazuje da uređaj emituje ultra-zvučne talase. Pored pogodnosti da radi na baterije, uređaj je opremljen i DC 12V ulazom za priključenje na adapter ukoliko je to potrebno.  Osim što štiti od zečeva, koristan je u zaštiti od neželjenih mačaka, pasa, veverica i miševa.

Yard Sentinel – ultrazvučni rasterivač štetočina

The Yard Sentinel pokriva do 1500 kvadratnih metara. Radi na struju. Ima senzor pokreta i noćni skener sa nečujnim ultrazvukom. Lak je za instalaciju. Rasteruje glodare, miševe, pacove, galebove, insekte, ptice, medvede, jelene, pse, mačke, patke, guske, veverice, tvorove, lisice. Takođe poseduje mogućnost da se podesi kao alarm u slučaju provale u kuću. Imate mogućnost podešavanja čujnog ili nečujnog režima. Vodootporan je.

PestClear za korišćenje van objekta

Ova jedinica može raditi na baterije koje mogu trajati 4 meseca dok jedinica koristi PIR detektor za oktrivanje štetočina; Posebna podešavanja za: mačke, pacove, veverice, zečeve, pse, jazavce, jelene itd. Pokriva površinu do 300 m2. Ne utiče na ptice i ribe. Jedinica mora biti postavljena sa čistim pregledom na problematičnu površinu; svaki objekat na putu, čak i gusto lišće blokira zvuk i umanjuje efekat zastrašivanja.

Guardian rasterivač štetočina

Guardian je aparat koji štiti vaš dom. Osnovna funkcija mu je rasterivanje štetočina (insekti, glodari, životinje i ptice) u zatvorenom i otvorenom prostoru. Pored toga, zahvaljujući ugradjenom IC senzoru koji detektuje pokrete, protiv-provalnom alarmu i stroboskopskom svetlu, odličan je čuvar vas i vaše imovine. Bez obzira da li koristite Guardian kao rasterivač štetočina ili kao alarm za zaštitu imovine, bićete zadovoljni njegovom primenom.

 

YardGard rasterivač štetočina

YardGard je ultrazvučni-zvučni aparat za zaštitu dvorišta, ambara, garaža, baštica itd. od nepoželjnih životinja. Aparat ima ugrađen IC (infra-crveni) senzor za detekciju pokreta, tako da se aktivira kad uđe nepoželjna životinja u njegovo polje delovanja. Aparat uspešno rasteruje ptice, jelene, srne, lisice, pse, mačke, tvorove, slepe miševe, lasice, kune, miševe, pacove, insekte itd.

Solarni rasterivač

Sa senzorom pokreta detektuje i rasteruje mačke, pse, veverice, lisice, divlje svinje, jelene i druge životinje koristeći ultrazvuk. Ultrazvuk je nečujan za ljudsko uho i ne izaziva nikakve povrede ni kućnim ljubimcima ni životinjama. Maksimalni domet je 10 metara u luku od 120° što iznosi ukupno oko 100 metara kvadratnih. Ultrazvuk neće uticati na elektronsku opremu, uključujući pejsmekere, daljinski za garažna vrata i slično. Radi na baterije.