Detlići zaštita

 zastita5problemi5opste5Ekološka zaštita od detlića

Najvažniji postupak u odbrani od detlića je plašenje ovih ptica vizuelnim sistemima u kombinaciji sa zvučnim ili drugim po izboru, a razlog je što će se ptice uplašiti, zbuniti i tražiti druga, pogodna mesta za nalađenje hrane i pravljenje rupa. Pored navedenih se koristi i mreža protiv ptica.

Vizuelni sistemi

Woodpecker Kit sadrži paket vizuelnih strašila koji se koriste za plašenje detlića. Paket sadrži rolnu svetlucave trake, balon strašilo i postolje za kačenje. Vizuelni sistemi funkcionišu tako što ptica vidi predmet jarkih boja što se pomera, to je zbunjuje i plaši i nakon toga taj prostor izbegava.

I svi durgi vizuleni sistemi koji su dopsuni u našoj zemlji su primenjivi u odbrani od detlića, a to su  baloni, terror eyes i svi drugi  viseći vizuleni sistemi sa predatorksim očima. Pogodni su za za kuće, drveće, voće, brodove, nadstrešnice.

Sova strašilo – Rešite se ptica i malih štetočina pomoću replike najstrašnijeg predatora, velike rogate sove, koja hvata i jede sve pred sobom. Bez pokreta, sova strašilo je beskorisna – ne dozvolite da vas slične jeftine statične imitacije prevare! Instalirajte Sovu strašilo na bilo kom otvorenom prostoru gde imate problema sa pticama štetočinama ili manjim životinjama poput miševa, pacova, veverica, kuna.

Zmaj predator je namenjen svima koji imaju problem sa pticama,štetočinama i koji žele da se zaštite na tih i ekološki način.Zmaj predator leti na povetarcu koji nije manji od 2km/h, imitira let predatora koji rasteruje ptice-štetočine.Zmaj je u obliku predatora koji na sebi ima sjajne reflektujuće oči sto je dodatna vizuelna zaštita koja stvara bezbednu zonu (zonu bez ptica)…

Zvučni sistemi

Specijalizovan uređaj namenjen zaštiti od detlića je Woodpecker Pro  ( proizvođač je Bird X) koji na ekološki prihvatljiv načina uklanja detliće. Uređaj pokriva površinu do jednog hektara. Snimljeni glasovi prirodnih neprijatelja detlića ih plaše i zbunjuju, što ih nagoni da traže mirnije i bezdbednije lokacije. Uređaj je koristan za domove, dvorišta, nadstrešnice, bašte, ostave, hangare, farme, štale, krovove, ograde.  Uređaj se programira odn, jačina zvukova i interval pojavljivanja zbukova se prilagođavaju individualnim potrebama. Pogodan je i za rasterivanje vrabaca.

Po prirodnim zakonima izvesne grabljive vrste hrane se ostalim vrstama. Među pticama to su familija jastrebova, orlova i sova koji su najizrazitiji predstavnici ptica grabljivica. Većina njih napada i hrani se pacovima, miševima, zečevima, pticama i ostalim kičmenjacima. Koristeći ovu prirodnu zaštitu, SONIČNI TERAČ PTICA LS-2001 emituje zvukove grabljivica i to orlova, sokolova, jastrebova i familije sova i na taj način plaši ptice kao što su vrapci, detlići, svrake i vrane, golubovi, čvorci….. Ovaj humani i ekološki čist metod rešiće probleme koje imate sa pticama bez povređivanja životinja i bilo koje prirodne vrste.

Tečnost protiv ptica

Po iskustvu tečnost se pokazala efikasna u teranju detlića. Dovoljno je da se poprska na fasadu, ili drugu površinu koju štitite, i neprijatan miris će detliće odvratiti od vašeg objekta. Postoje razne vrste, kao što su specijalizovani BirdBGone: BeakGuard ili Bird-X: 4 The Birds.

BeakGuard je akrilni lak koji se primenjuje kao obična farba. Otporan je na vremenske uslove, dugotrajan je i otporan na prašinu. Ne povređuje ptice. Siguran je po okolinu. Korsiti se i za farbanje, odnosno promenu boje. Specijalno kreiran za odbijanje detlića.

KAKO SE ZAŠTITITI?

         
                   
*Kontakt telefon: 011/21-23-173*E-mail: institut@ekozastite.com Za sva dodatna pitanja i informacije, možete nas kontaktirati putem naše E-mail adrese institut@ekozastite.com ili pozivom na
Divljač Naziv divlje životinje koristi se u pravilu za životinje koje žive u svom prirodnom staništu, podalje od čoveka. To
               
Glodari su najveći red sisara. Postoji oko 2.270 vrsta, što čini oko 42% svih vrsta sisara. Žive širom sveta u raznovrsnim
Ptice Na svetu postoji preko deset hiljada vrsti ptica. Ptice, iako su nam korisne u većini slučajeva, mogu nam napraviti i