Elektronski rasterivači veverica

Ovo su ekološki i sigurni rasterivači. Postoje razne vrste rasterivača veverica: ultrazvučni, svetlosni, vodeni i dr.

Ultrazvučni uređaji emituju zvučne talase koje samo životinje mogu da čuju. Veverice osećaju neprijatnost i drže se podalje od tih uređaja. Visoki decibeli ultrazvučnih rasterivača mogu stvoriti jako neprijatan prostor za boravak svim stvorenjima koje planiraju da se tu nastane. Ove uređaje možete koristiti kada štitite baštu.

Treptući stroboskopi 

Konstantno svetlo na tavanu može naterati veverice da odu, pogotovo one koje nisu navikle na prisustvo ljudi. U najtežim slučajevima, pulsirajući svetlosni zraci će oterati glodare. Kada koristitie stroboskope, nemojte dozvoliti životinjama da se vrate i budite sigurni da je veverica povela i mlade sa sobom.

Izučavali smo nekoliko vrsta elektronskih rasterivača i ovo su neki među najboljima.

LS-987F Animal-Away Plus

Za zaštitu povrtnjaka i baštica može se koristiti i ultrazvučni aparat LS-987F Animal-Away Plus koji se lako instalira na mestima koja je potrebno zaštititi u dvorištu ili bašti pomoću baterija. Uređaj detektuje pokrete pomoću infra-crvenog sensora (IR u prostoru oblika levka, pod uglom od 70 stepeni na razdaljini od 12 metara. Kada se sensor aktivira, uređaj počinje da emituje intenzivne zvučne talase u frekventnom opsegu od 18KHz do 24KHz sa ciljem da otera nepoželjnu životinju iz zaštićenog prostora.Upaljeni LED indicator na uređaju pokazuje da uređaj emituje ultra-zvučne talase. Pored pogodnosti da radi na baterije, uređaj je opremljen i DC 12V ulazom za priključenje na adapter ukoliko je to potrebno.  Osim što štiti od zečeva, koristan je u zaštiti od neželjenih mačaka, pasa, veverica i miševa.

Transonic PRO

Transonic PRO je niskoprofilni aparat za teranje štetočina, koji koristi zvučne (čujne) i ultrazvučne (nečujne), zvučne talase koji odbija štetočine u zatvorenom prostoru. Nema hemikalija, nema zamki, samo uključite uredjaj u struju i on rasteruje glodare, slepe miševe, paukove, bube… Transonic PRO je jednostavano, diskretano i isplativo rešenje za vaše probleme sa štetočinama.

Victor M792 ultrazvučni rasterivač štetočina

 

Ovaj ultrazvučni uređaj ima se koristi za sobe, kuhinje, garaže, tavane i podrume. Kabl je dužine 1.8 m. Koristi ultrazvučne frekvencije koje variraju od 32 od 62 kHz. Postavlja se u uglovima kako bi njegov domet bio što veći.

Solarni rasterivač

Sa senzorom pokreta detektuje i rasteruje mačke, pse, veverice, lisice, divlje svinje, jelene i druge životinje koristeći ultrazvuk. Ultrazvuk je nečujan za ljudsko uho i ne izaziva nikakve povrede ni kućnim ljubimcima ni životinjama. Maksimalni domet je 10 metara u luku od 120° što iznosi ukupno oko 100 metara kvadratnih. Ultrazvuk neće uticati na elektronsku opremu, uključujući pejsmekere, daljinski za garažna vrata i slično. Radi na baterije.

 Yard Sentinel – ultrazvučni rasterivač štetočina

The Yard Sentinel pokriva do 1500 kvadratnih metara. Radi na struju. Ima senzor pokreta i noćni skener sa nečujnim ultrazvukom. Lak je za instalaciju. Rasteruje glodare, miševe, pacove, galebove, insekte, ptice, medvede, jelene, pse, mačke, patke, guske, veverice, tvorove, lisice. Takođe poseduje mogućnost da se podesi kao alarm u slučaju provale u kuću. Imate mogućnost podešavanja čujnog ili nečujnog režima. Vodootporan je.

Contech CRO101 Strapšilo sa senzorom pokreta

Ovaj uređaj prska vodu na životinje kada mu se približe. Koristi se tako što se zabode u zemlju i prikači se crevo sa vodom. Poseduje senzor pokreta i koristi baterije od 9v koje traju do 6 meseci. Pri aktivaciji izbacuje mlaz vode koji traje od 3-4 sekunde. Mlaz se može podesiti da prska od 10° do 360° širine i na dužinu od 6-12 metara. Rasteruje pse, mačke, jelene, zečeve, lisice, veverice i druge neželjene goste. Da biste dodatno zbunili životinje, premeštajte uređaj s vremena na vreme kako ne bi znale odakle dolazi mlaz vode i na taj način ih odvratiti od zaštićenog prostora.

PestClear za korišćenje van objekta

Ova jedinica može raditi na baterije koje mogu trajati 4 meseca dok jedinica koristi PIR detektor za oktrivanje štetočina; Posebna podešavanja za: mačke, pacove, veverice, zečeve, pse, jazavce, jelene itd. Pokriva površinu do 300 m2. Ne utiče na ptice i ribe. Jedinica mora biti postavljena sa čistim pregledom na problematičnu površinu; svaki objekat na putu, čak i gusto lišće blokira zvuk i umanjuje efekat zastrašivanja.

Guardian rasterivač štetočina

Guardian je aparat koji štiti vaš dom. Osnovna funkcija mu je rasterivanje štetočina (insekti, glodari, životinje i ptice) u zatvorenom i otvorenom prostoru. Pored toga, zahvaljujući ugradjenom IC senzoru koji detektuje pokrete, protiv-provalnom alarmu i stroboskopskom svetlu, odličan je čuvar vas i vaše imovine. Bez obzira da li koristite Guardian kao rasterivač štetočina ili kao alarm za zaštitu imovine, bićete zadovoljni njegovom primenom.

YardGard rasterivač štetočina

YardGard je ultrazvučni-zvučni aparat za zaštitu dvorišta, ambara, garaža, baštica itd. od nepoželjnih životinja. Aparat ima ugrađen IC (infra-crveni) senzor za detekciju pokreta, tako da se aktivira kad uđe nepoželjna životinja u njegovo polje delovanja. Aparat uspešno rasteruje ptice, jelene, srne, lisice, pse, mačke, tvorove, slepe miševe, lasice, kune, miševe, pacove, insekte itd.

Scatter Gun Bark Control rasterivač štetočina

Ovaj rasterivač štetočina sa laserom se koristi za odbijanje mačaka, pasa, lisica, pacova i veverica na distanci od 20 metara. Naročito korisna opcija ovog uređaja je prebacivanje sa zvučnog na ultrazvučni režim, kako ljudsko uho ne može da ga detektuje. S obzirom da ne možemo predvideti reakciju svake životinje, ne može se garantovati za uspešnost u svakoj situaciji, ali naše iskustvo jeste da je uređaj uspešan u skoro svim situacijama. Ovaj uređaj koristi jednu bateriju od 9V.

Automatski plinski top

Jedan od efikasnih načina rasterivanja neželjnih štetočina je primena gasnih topova koji jakim eksplozijama stvaraju zaglušujuću buku koja rasteruje divlje svinje, zečeve, veverice, jelene, ptice.