Prirodan način zaštite od miševa i pacova

Ekološka i ekonomična zaštita od miševa i pacova po principu Uradi sam! Ukoliko želite da uštedite, pokušajte da se rešite štetočina na sledeći način

Nana

zaštita od miševa i pacovaUzgajanje nane u Vašoj bašti je možda najisplativije da rasterate pacove i miševe na prirodan način. Ukoliko imate ozbiljan problem sa pacovima, u tom slučaju nana neće pomoći.

Mačka

zaštita od miševa i pacovaMačka je jedan od načina da se zaštitite od pacova i miševa ali opet u slučaju da nemate ozbiljan problem, već samo nekoliko pacova, koji borave na mestima koja su mački dostupna.

 

Amonijak

zaštita od miševa i pacovaAmonijak drži pacove i miševe podalje od vaše kuće, po nekim izvorima sa foruma. Dovoljno je da natopite krpe sa miksom amonijaka i destilovane vode i da ih postavite oko kuće. Takođe možete staviti tu tečnost u posudu u neku prostoriju gde pacovi borave.

Mišolovka

zaštita od mačakaStara dobra mišolovka je siguran način da se rešite miševa. Postavi se parče sira na kraj mišolovke, dok se drugi kraj nategne, kako bi prilikom uzimanja hrane, miš ostao zarobljen.

 

Zamka za pacove

Efikasna i dobra “napravi sam” zamka za pacove. Sve što vam je potrebno je kofa, prazna flaša, štap i puter od kikirikija.Postavite plastičnu flašu iznad kofe, tako da može da se okreće. Oko flaše postavite puter i kada miš krene da ga uzme upašće u kofu, kao što se vidi na snimku.

Šta posle?

Najteži deo hvatanja miševa ili pacova je šta posle raditi sa njima. Jednom kada miš markira svoju teritoriju, on može pronaći način da se tu vrati i sa veoma velike udaljenosti. Ukoliko planirate da oslobodite jednog negde blizu vašeg doma, postarajte se da pronađete i zapečatite ulaz iz kog je prvobitno došao ili ćete imati ponovnog gosta veoma brzo.