Prirodan način zaštite od veverica

Imamo nekoliko tehnika za rasterivanje veverica. Pokušajte ove jednostavnije metode za početak:zaštita od veverica

  • Uplašite ih koristeći zvukove, ostavite radio ili CD da svira na krovu,
    kako bi veverice konstantno čule ljudske glasove.
  • Probajte da utičete na njih koristeći treptuće svetlo, bateriju ili malu lampu, ostavite uključeno na tavanu. To može odvratiti vevericu i naterati je da promeni stanište.zaštita od veverica
  • Poznato je da veverice koriste kablove, penju se na krovove i ulaze u krovove. Stavite kablove u plastičnu cev i kada veverica pokuša da se popne, cev će se rotirati i neće uspeti.

Kako oterati veverice sa tavana:

  • Sklonite sve jestivo sa tavana, jer miris najverovatnije i privuče veverice. Sklonite sve sa tavana što mogu veverice koristiti za gnezdo – papir, vunene stvari i slično.
  • Pospite dlake od vaših ljubimaca – pasa i mačaka. Prisustvo grabljivica će uplašiti.kako oterati veverice
  • Probajte i popularan metod – navlažite krpe sa amonijakom i postavite ih na
    mestu gde se veverice skupljaju. Jak miris će oterati životinje. Kada se životinje razbeže, uključite ventilator da se izvetri tavan.

JOŠ TEHNIKA ZA RASTERIVANJE VEVERICA

Ukoliko vam prethodne metode nisu pomogle, poslužite se ovim metodama:

1. Koristitie zamke za veverice

 Postavite kavez kod otvora kuda veverica ulazi i izlazi u kuću. Kada su i altternativni prolazi zatvoreni, veverica će biti primorana da uđe u kavez.

2. Nije lako primorati glodare da napuste svoje gnezdo

 U tom slučaju, posmatrajte ih, računajući vreme kada odlaze u lov, možete blokirati sve prilaze tavanu. Koristite pur penu.

3. Koristite nekoliko efektivnih načina da se rešite svih životnjinja

Mamce, zamke, prirodne repelente, elektronske rasterivače.

4. Nemojte sklanjati zamke

Ostavite ih dok nisu sve životinje uhvaćene. Namamite, uhvatite i odnesite ih što dalje od vašeg doma. Vodite računa o mladima, njihova majka će sve uraditi da bi stigla do svojih mladunčadi.

5. Postavite gnezda za sove

U ekstremnim slučajevima, ukoliko je potrebno da zaštitite plantažu lešnika na najjeftiniji način, postavite gnezda za sove na visokom stubovima iznad plantaže.

Napravite sami svoj repelent!

Biber, pepermint, estragon, beli luk, razna esencijalna ulja, ricinus ulje, diatomejska zemlja, pokvarena jaja se smatraju da su repelenti takozvani prvi i drugi stepeni. Treci stepen sadrži sastojke životinjskog porekla, kao što je urin grabljivica ili prirodnog neprijatelja (šakala ili lisice naprimer), osušena krv i dlake od glodara i izaziva paniku kod štetočina i tera ih da beže.

1. Biber sprej protiv veverica

Napunite lonac sa 1,5 litre vode, prokuvajte, dodajte 1 kafenu kašikicu bibera,zaštita od veverica 2 iseckana crna luka i 1 iseckanu ljutu papriku. Ostavite da kuva 30 minuta. Ostavite da se ohladi, ocedite i tu tečnost sipajte u flašicu za prskanje. Poprskajte sav prostor odakle želite da oterate veverice.

2. Suvi mix repelentzaštita od veverica

Ukoliko pokušavate da držite veverice podalje od vaših zelenih površina, probajte
ovaj repelent. Sipajte u jednu posudu papriku, alevu papriku i tucanu papriku. Pospite na mestu gde ne želite veverice da kopaju ili gaze.

3. Mix za baštukako oterati veverice

Veverice mogu biti veoma destruktivne za vaše jesenje zasade. Njihova potraga za hranom se povećava pred zimu. Da biste zaštitili pupoljke, pomešajte deterdžent sa par supenih kašika aleve paprike.

4. Jabukovim sirćetom 

U flašici možete isprskati prostor jer je i ono poznato da ne prija vevericama. Možete koristiti i ulje od nane.

5. Pseće ili ljudske dlake ili mačiji izmet

Ovo su takođe snažni repelenti koje možete koristiti u borbi protiv veverica.

Prirodni repelenti

Shake Away 2852228 Granule (Urin lisice)

rasterivači veverica

Granule sadrže urin lisica, prirodnog neprijatelja veverica i zečeva. Kada štetočine osete miris lisice, zapamte taj prostor kao opasnu teritoriju. Ovo je netoksični, prirodni preparat, lak za korišćenje, otporan na vremenske uslove i na kišu. Dokle koristite ove granule, veverice i zečevi će zaobilaziti vaš prostor.

 

Havahart Deer Off II  sprej za rasterivanje zečeva, veverica i jelena

rasterivači vevericaOvaj sprej efikasno rasteruje jelene, zečeve i veverice. Sadržaj ovog spreja je u najvećoj meri miris pokvarenog jajeta što se pokazalo kao efikasni rasterivač štetočina. Otporan je na kišu.Traje do 3 meseca. Bezbedan je po okolinu, decu i kućne ljubimce. Kada se osuši, čovek ne oseća miris, i ne ostavlja vidljiv sloj na biljkama.

MREŽA

2013-11-5_mreza_za_zastitu_od_pticaMrežu možete koristiti kako biste zaštitili plantaže lešnika. Fizička barijera koja ne dozvoljava ovim malim skupljačima pristup vašim proizvodima.