Veverice zaštita

 zastita5problemi5opste5Ekološka zaštita od veverica

U procesu uklanjanja veverica iz kuća, najvažnije je da se identifikuje mesto kroz koje su ušle. To su najverovatnije već postojeće rupe u zidovima i krovu, ali mogu se provući i kroz ventilacione sisteme. Jedan od prihvatljivih načina zaštite od veverica je postavljanje zamki koje jesu efikasne, ali ukoliko je ženka već donela na svet mlade, oni će ostati u kući. U periodima kada ženke donose na svet mlade, a to je februar i oktobar, treba razmišljati o više zamki. Nakon što ih uhvatite, pustite ih na slobodu što dalje od kuće, jer imaju tendenciju da se vraćaju na ista mesta.

Nakon toga, izuzetno je važno detaljno očistiti područja u kojima su boravile ili glodale. Njihov izmet i urin miriše izuzetno neprijatno i ako nisu dobro očišćeni, prodreće u drvene predmete u kući.

Neophodno je detaljno zatvoriti sve rupe na izolaciji, zidovima i stolariji kako ponovo ne bi pronašle put za ulazak u kuću.

Za zaštitu manjeg drveća od veverica koriste se mreže.

Za zaštitu većih površina najefikasnije su se pokazali zvučni aparati koji puštaju zvuke ptica grabljivica. Za manje površine koriste se ultrazvučni aparati.

KAKO SE ZAŠTITITI?