Vrapci zaštita

zastita5problemi5opste5

Ekološka zaštita od vrabaca

Postoji više vrsta zaštitnih mera koje se mogu koristiti za teranje vrabaca..

Jedan od  sistema koji za cilj ima zastrašivanje vrabaca je reflektor za ptice koji veoma efikasno, vizuelno odvraća ptice od nadletanja željenih teritorija. Uređaj koristi sunčevu svetlost i vetar kako bi se u toku dana stalno reflektovala svetlost koja uznemirava ptice. Može da se pričvrsti za bilo koju podlogu, a za maksimalan efekat, potrebno je instalirati uređaj na svakih 50 do 60 metara. (video)

Avian Block je aromatični repelent koji koristi pasivnu tehnologiju mirisa da rasprši metil antranilat u vazduh kako bi efikasno sprečio dolazak i boravak ptica u spoljašnjim ili poluotvorenim prostorima. Jednostavno okačite kesicu na mesto koje želite da zaštitite, a za ostalo če se pobrinuti Avian Block. Potpuno je bezopasan za ljude i životinje. Video prezentaciju možete pogledati ovde.

Bird-Out Aromatic Repeller je brzo delujuće rešenje koje će oterati ptice štetočine iz vašeg dvorišta, garaža, skladišta, voćnjaka, bašta i drugih spoljašnjih površina. Bird-Out je potpuno humani vid zaštite, miris koji ispušta je potpuno bezopasan za ptice i ljude, ne oseća se ništa sem blagog mirisa grožđa. U sebi ima organsko jedinjenje 20% metil antranilata i drugih sastojka za hranu, koji iritira receptore ptica povezane sa ukusom i mirisom za koje je dokazano da odbija ptice. Bird-Out ima efekat na ptice sličan koji mi osećamo kada sečemo beli luk. Video prezentaciju možete pogledati ovde.

Mreža protiv ptica širine okca 1 cm daje dobre rezultate u borbi protiv vrabaca. Mreža trajno rešava problem sa vrapcima jer im ne dozvoljava da pridju objektu koji je zaštićen.

Pored mreže, u borbi protiv vrabaca, uspešno deluju i elektro traka. Ona se dobro pokazala u rešavanju problema sa vrapcima na simsovima zgrada.

Vrapci ne reaguju na strašila za ptice, ali zamke za vrapce su se dobro pokazale gde je mali broj vrabaca.

Prilkom postavljane zaštite protiv vrabaca treba i ukloniti gnezda da bi se dobio što bolji efekat.

Jako je efikasna tehnika sa upotrebom metal-anthranilata u vidu magle, koji reaguje na ptice kao suzavac.

Takodje jako efikasan je laserski rasterivač ptica INDOOR koji koristi fat-beam (više vidljivih snopova svetlosti) za bezbedno plašenje svih vrsti ptica (golubova, vrabaca, vrana, svraka, lasti i dr.).Višebojni laseri (2 boje) će zbuniti nepoželjne ptice. Laseri stalno menjaju obrazce i lokaciju za sprečavanje aklimatizacije. Radi danju i noću. Pokriva do 900 m2.Primena laserskog rasterivača je uglavnom na zatvorenom i poluzatvorenom terenu kao što su fabrike, skladišta, luke, tuneli sportski tereni, parkovi, parking prostori, hangari, silosi, štale i arene. (video)

KAKO SE ZAŠTITITI?