Kada se nebo zacrni od čvoraka

Kada se nebo zacrni od čvoraka

Čvorci se ubrajaju među najrasprostranjenije ptice na svetu. Poreklom su iz Evroazije, a ciljano su naseljeni u Ameriku i Kanadu, Australiju, Novi Zeland. Tokom zimskih meseci sele se u tople predele.

Gotovo uvek se kreću u grupama, često i u velikim gustim jatima koja mogu brojati i do million i po jedinki!

Na područjima u kojima žive, naseljavaju sve vrste staništa, ali se ne mogu videti u predelima iznad 1500 metara nadmorske visine, poljoprivrednim zemljištima bez drveća i grmlja i u velikim, nepristupačnim šumama.

Čvorci žive i u gradovima, a najveći broj je prisutan na mestima sa mnogo drveća i zelenih površina na kojima pronalaze hranu.

About the author

institut administrator

Odgovorite na komentar