Jazavci u Priboju šetaju gradom!

Jazavci u Priboju šetaju gradom!

Jazavce koji su, prvobitno napravili svoja legla u Poljicu, (u blizini žičanog mosta, , na desnoj obali Lima u betonskoj cevi) su ranije viđali isključivo noću
Poslednjih nekoliko godina stanovnici Priboja intenzivno napuštaju grad u potrazi za poslom i ostalim atributima normalnog življenja. Tako nastala praznina kao da pogoduje zverinju koje zaposeda urbane naseobine.

Uz Espreso aplikaciju ni jedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

Životinje koje dolaze u grad, izlaze iz šuma i livada gde su ranije živele, zaposedaju postojeće građevine, prave nove, šire se planirano i sistematski bez ikakvih pravila i dozvola.

U početku su se životinje pomalo skrivale, povremeno vraćale u šumu, te uzdržano, ordinirale uglavnom noću . U poslednje vreme, kao da im celokupna klima u gradu pogoduje, drsko i ohrabreno šire se glavnim gradskim džadama .

Jazavce koji su, prvobitno napravili svoja legla u Poljicu, (u blizini žičanog mosta, na desnoj obali Lima u betonskoj cevi) su ranije viđali isključivo noću. A evo, kako jedan građanin javlja, neki dan ih je video kako špaciraju stazom pored lima , u čopru (je l’ se tako kaže), i to cela familija, njih 4-5.

Ostatak vesti pročitajte na sajtu:

http://www.espreso.rs/

About the author

institut administrator

    Leave a Reply